Vitamine C voor gewrichtspijn

December 3

Vitamine C voor gewrichtspijn

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine, wat betekent dat het niet wordt opgeslagen in je lichaam en je moet consumeren voldoende hoeveelheden uit uw dieet gedurende de dag. Vechten door middel van de dag met chronische pijn in uw handen, kunnen knieƫn of andere gewrichten worden vermoeiend. Krijgen van voldoende vitamine C via voeding of supplementen, kan helpen verlichten of voorkomen van pijn in uw gewrichten. Als u besluit om een supplement van vitamine C, dit bespreken met uw arts eerst om ervoor te zorgen is de beste optie voor je.

Antioxidant functies van vitamine C

Vitamine C is meestal bekend om zijn vermogen om te houden van uw immuunsysteem optimaal functioneren. Vitamine C fungeert als een antioxidant in je lichaam door het afweren van vrije radicalen, die zijn zeer actieve stoffen die permanent cellen en weefsels beschadigen. Deze krachtige vitamine is aangetoond dat het regenereren van andere anti-oxidanten, zoals de alpha-tocoferol vorm van vitamine E, verklaart het Bureau van Dietary Supplements.

Effecten op gewrichtspijn

Uw lichaam heeft vitamine C nodig voor de synthese van collageen. Deze stof is een onderdeel van de ligamenten, pezen, kraakbeen en andere soorten bindweefsel. Wanneer kraakbeen opsplitst, mag u ervaren pijn in gewrichten en hebben een verhoogd risico op fracturen of schade aan bindweefsel. Bijvoorbeeld, is artrose een vorm van chronische ontsteking in de gewrichten, waardoor de afbraak van kraakbeen, waardoor de botten aan elkaar wrijven en druk naar formulier in gewrichten. Inname van uw vitamine C per dag kan je lichaam tot het produceren van collageen om te houden van kraakbeen sterk verminderen van de pijn die u ondervindt. Bovendien, de eigenschappen van de antioxidant vitamine c beveiligen kraakbeen, beperking van de verwoesting, de verslagen van de Universiteit van Maryland.

Voordelen voor fracturen

Een studie gepubliceerd in het "Journal van bot en gezamenlijke chirurgie" in 2007 rapporten dat vitamine C kan verminderen pijn in pols fracturen. Onderwerpen in de studie gebroken polsen had bevestigd en verschillende niveaus van vitamine C, 200 mg, 500 mg of 1000 mg, kregen gedurende 50 dagen. De studie concludeert dat de consumptie van 500 mg vitamine C voor 50 dagen pijn in polsen na fracturen kan profiteren. Als je pijn in de gewrichten fractuur gerelateerde is, kan een dagelijkse dosis van vitamine C te nemen helpen verlichten enkele van uw pijn.

Juiste dosering

De aanbevolen hoeveelheid van dieet of ADH, voor vitamine C is 90 mg per dag voor mannen en 75 mg voor vrouwen. Als u zwanger bent, uw dosering neemt toe tot 85 mg en borstvoeding ups uw inname tot 120 mg. Roken verhoogt oxidatieve stress, of vrije radicalen, in uw hele lichaam. Hierdoor kan uw pijn in de gewrichten, toenemen, omdat vrije radicalen kraakbeen beschadigen. Wordt een frequente roker verhoogt uw behoeften van vitamine C met een extra 35 mg per dag.


gerelateerde artikelen