Kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen deblokkeren van de kransslagaderen?

April 4

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen deblokkeren van de kransslagaderen?

Atherosclerose is zoals een verkeersopstopping in je bloedbaan. Vet, bekend als de plaque, opbouwt in uw slagaders, waardoor het moeilijk is voor uw bloed te laten circuleren naar behoren. Zoals het verergert, verhoogt uw risico op een hartaanval, beroerte en andere potentieel dodelijke voorwaarden. Geen bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat het ontstoppen van slagaders. Een algemene hart-gezond dieet kan echter vertragen de progressie van arteriële blokkade, volgens de Mayo Clinic, uw risico op complicaties te verlagen. Vraag opgegeven advies van uw arts of diëtist voor het beste resultaat.

Richtsnoeren

Voor verbeterde hartgezondheid, de American Heart Association adviseert beperking van verzadigde vetten en transvetten tot niet meer dan 7 procent van je totale dagelijkse calorieën, cholesterol tot minder dan 300 mg per dag en natrium met minder dan 1.500 mg per dag. Uw dieet moet bevatten ook enkele toegevoegde suikers, zoals rietsuiker en glucosestroop, en geraffineerde granen, zoals witte bloem. Het consumeren van overvloedige hoeveelheden vezels en antioxidanten, zoals vitamine C, die het vermogen van uw lichaam om te weerstaan en genezen van infecties en ziekte steunen. Om te verliezen van overtollig lichaamsgewicht, dat het risico voor arteriële problemen verhoogt, leer en gebruik maken van de juiste porties en voedzamer, lage-calorie voedsel, zoals fruit en groenten en minder dichte voedingsmiddelen, zoals snoep en gefrituurd voedsel eten.

Nuttig voedsel

Fruit en groenten rijk aan antioxidanten en vezels bevatten citrus vruchten, bessen, mango, tomaten, broccoli, groene Groenen, peulvruchten en winter squash. Hele granen, zoals gerst, haver, volkoren, bruine rijst en popcorn, zijn ook vezel-rijk. Omega-3 vetzuren kunnen risicofactoren voor hart-en vaatziekten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, met inbegrip van hoge bloeddruk, triglyceriden en cholesterol, verlagen en helpen voorkomen en behandelen van atherosclerose. Hoogste bronnen van omega-3 vetten zijn zalm, haring, makreel, heilbot, sardienen, lijnzaad, walnoten en canola olie van de grond. Extra gezond vet bronnen omvatten andere noten en zaden, avocado's en olijfolie. Kies voor eiwit, vis, magere zuivelproducten, zonder vel wit-vlees gevogelte, peulvruchten of eiwitten, die allemaal minder cholesterol en verzadigd vet dan rood vlees bieden.

Levensmiddelen te beperken

Voedsel met name hoog in verzadigd vet en cholesterol omvat rood, gebakken en verwerkte vleeswaren, donker-vlees gevogelte, boter, volle melk en vetrijke kazen. Verklein uw trans-vet inname en beveelt de AHA beperken bewerkte voedingsmiddelen die lijst gehydrogeneerde plantaardige olie als ingrediënten. Veel bewerkte voedingsmiddelen, met inbegrip van aardappels, chips, crackers, ingeblikte soepen en groente, vleeswaren en kaas dip, zijn rijk aan natrium. Gemeenschappelijke bronnen van toegevoegde suikers omvatten reguliere frisdranken, snoep, melkchocolade, gelei, pannenkoek siroop en commercieel gebakken taarten, koekjes, taarten en gebak. Wilt laten ruimte over in uw dieet voor vezel-rijk voedsel, Vermijd brood, pasta, rijst, granen en levensmiddelen met verrijkte bloem of korrels als hoofdingrediënten snack.

Restauranttips

Of u in uw huis of restaurants dineert, doe je best om hart-gezonde keuzes te maken. Wanneer uit eten gaan, raadt de AHA vermijden van vetten, natrium en calorie-rijk voorgerechten, zoals brood en boter en cocktails, en vragen dat boter, salade dressings en sauzen worden geserveerd aan de kant zodat u kunt uw delen. Kies of bereiden van vis, vlees en andere gerechten, gebruikmakend van de hart-gezond kooktechnieken, zoals bakken, snikheet en stomen. Verse groenten integreren in uw maaltijden en kies vers fruit vaker dan rijke taart of gebak voor het dessert. De gerechten van het seizoen met natriumarm zout mengsels of natuurlijke kruiden kruiden om te voorkomen dat buitensporige natrium. Meer manieren om te bereiden smakelijke, bevredigend gezonde gerechten. Als u niet genieten van je eten, is het mogelijk dat u minder waarschijnlijk om een gezonde pad voort te zetten.


gerelateerde artikelen