Hoe zijn bramen goed voor u?

April 1

Hoe zijn bramen goed voor u?

Terwijl ze niet zoveel druk als andere bessen krijgen misschien, zijn bramen boordevol voedingsstoffen en andere stoffen die ondersteuning bieden voor goede gezondheid. De bessen kopen als ze in het seizoen en bevriezen ze hele--geen suiker of siroop nodig--om te genieten van verse bessen gedurende het hele jaar. Probeer het toevoegen van enkele aan een kleine fruitsalade of havermout te plukken van hun voordelen, of paar bramen met een eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vetarme yoghurt voor een bevredigende snack met uithoudingsvermogen.

Laag in calorieën en vet

Bramen zijn laag in calorieën en vet, waardoor ze gemakkelijk zijn om te passen in uw dagelijkse eten plan, of je probeert te verliezen of te handhaven uw gewicht. Een kopje van bramen heeft slechts 62 calorieën en minder dan één gram vet per portie. Als u uw dagelijkse calorie-inname kijkt, kunt munching op sommige bramen voor een snack rustig uw hunkeren naar iets zoet, zonder blazen uw calorie uitkering op een calorierijke behandelen.

Hoog in voedingsvezels

Vrouwen tussen 19 en 50 moeten 25 gram per dag van voedingsvezels, en mannen moeten eten ongeveer 38 gram. Levensmiddelen hoog in vezel helpen u gevoel volledig, omdat ze water absorberen en diëten hoog in vezel kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in uw bloed, volgens de Colorado State University Extension. Bramen hebben een hoger vezelgehalte dan veel vers fruit, met 7,6 gram vezels per kopje.

Rijk aan vitamine C

Verse bramen bevatten 30.2 milligram vitamine C per portie van een-cup, dat iets meer dan 40 procent van de aanbevolen 75 milligram per dag voor volwassen vrouwen en ongeveer 33 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 90 mg, voor volwassen mannen is. Het lichaam niet opgeslagen vitamine C, dus het is belangrijk om genoeg door uw voeding of suppletie. Het regelmatig eten van bramen geeft u een goede start op uw dagelijkse behoeften van deze vitamine die uw lichaam make collageen voor gezonde huid, kraakbeen en bloedvaten helpt.

Anti-oxidanten en antibacteriële eigenschappen

Bramen zijn hoog in anti-oxidanten, die zijn chemische stoffen die schade aan cellen veroorzaakt door vrije radicalen in het lichaam bestrijden. De inhoud van de antioxidant van bramen en andere bessen is vrij hoog--iets hoger dan de bosbessen, een ander BES bekend om haar hoge anti-oxidant inhoud. Bramen hebben ook antibacteriële eigenschappen. Een studie van de 2013 gepubliceerd in het "Journal of parodontale Research" bleek dat blackberry extract effectieve vermindering van de activiteit van de verschillende orale bacteriën.


gerelateerde artikelen