Angst behandeling plannen

March 27

Angst behandeling plannen

Medicatie en therapie zijn de twee meest voorkomende vormen van behandeling van angststoornissen. Wanneer een persoon professionele hulp van een medewerker van de gelicentieerde geestelijke gezondheid vraagt, voltooit de therapeut meestal een behandelplan. Vele malen dit behandelplan geëvalueerd en ondertekend door de patiënt. Er zijn vele onderdelen tot een behandelplan.

Symptomen en diagnose

Behandeling plannen voor angst omvatten specifieke symptomen en diagnose van de klant. Een behandelplan voor angst zou niet alleen staat angst als de diagnose, want er vijf specifieke diagnoses voor angststoornissen zijn. Deze diagnoses zijn gegeneraliseerde angststoornis en posttraumatische stress-stoornis, paniekstoornis, sociale angststoornis, specifieke fobieën, volgens Helpguide.org. Symptomen die kunnen worden vermeld op het behandelingsplan zijn constante zorgwekkend, moeite zich te concentreren, prikkelbaarheid, vermoeidheid en fysieke symptomen zoals snelle hartslag, misselijkheid en duizeligheid.

Angststoornissen en andere psychische problemen zijn gediagnosticeerd met de vijf assen. As ik met zich meebrengt de specifieke diagnose zoals gegeneraliseerde angst stoornis en alcohol misbruik. As II bevat eventuele persoonlijkheidsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen. As III omvat medische kwesties die zeer belangrijk zijn om te overwegen wanneer het behandelen van een client en voorschrijven van medicatie. As IV behandelt psychosociale problemen zoals gezinsproblemen en armoede. Op as V weergegeven een therapeut van de cliënt globale beoordeling van het functioneren op een schaal van 1 tot 100. Een lage score betekent lage werking. Alle professionals van de geestelijke gezondheid van het team behandeling gebruiken deze diagnose bij het werken met de klant.

Specifieke behandeling doelen

In een andere sectie van het behandelplan zou van de persoon specifieke behandeling doelen worden vermeld. De doelstellingen moeten meetbaar en tijd-gericht. Sommige doelstellingen voor sociale angststoornis kunnen zijn voor de cliënt om zelf kennismaken met een nieuwe persoon per week voor een maand, fysieke symptomen van angst te verminderen bij het praten met collega's binnen twee maanden en een presentatie geven in de klas binnen één maand. De therapeut en de cliënt bespreken behandeling doelen samen voordat de therapeut voegt ze toe aan het behandelingsplan.

Veel therapeuten bekijken het behandelingsplan te gaan over behandeling doelstellingen van elke sessie. Anderen bedek het één keer per maand of elke paarmaanden. De doelen van de behandeling moeten worden bijgewerkt op een regelmatige basis.

Medicatie

Soms wordt medicatie aanbevolen, vooral voor ernstige angst symptomen. Als iemand begint het nemen van antidepressiva of anti-angst-medicatie, is het belangrijk dat iedereen op de behandeling van dergelijke team zoals de psychiater, de therapeut en de groep counselor weet welke medicatie zij gaat nemen, hoe ze reageert op de medicatie en de dosering. Het opgenomen in het behandelplan, omdat gewoonlijk, iedereen in het team behandeling toegang tot het heeft.


gerelateerde artikelen