Hoe Elimineer zout in het lichaam met kalium

December 8

Hoe Elimineer zout in het lichaam met kalium

Natrium, kalium en chloride, make-up de belangrijke elektrolyten in het lichaam. Elk van deze belangrijke voedingsstoffen is vereist voor normale lichamelijke functie. Natrium, in de vorm van zout, is overvloedig in de menselijke voeding en overmatige inname leidt vaak tot hoge bloeddruk. Gelukkig, is er een omgekeerde relatie tussen kalium en natrium die je gebruiken kunt, als een manier om de natrium in uw lichaam. Kalium niveaus stijgen, niveaus natrium daling en vice versa. Door de consumptie van kalium-rijk voedsel of kaliumsupplementen, kunt u helpen elimineren enkele van de overmaat natrium uit je lichaam.

Hoge zout inname

Volgens de American Heart Association eten ongeveer 98 procent van de Amerikanen dubbele de aanbevolen hoeveelheid natrium, met een grote meerderheid van deze afkomstig zijn van verwerkte voedingsmiddelen. Deze buitensporige Natrium inname leidt tot hoge bloeddruk, waardoor het risico voor hart-en vaatziekten en beroerte. Door het bijhouden van uw dagelijkse natrium inname onder 1500 mg per dag, kunt u helpen verminderen van de last op je hart. Naast het bekijken van uw natrium, kan kalium dienen als een krachtig wapen in de vermindering van natrium.

Kalium tegengaat natrium

Wanneer u meer kalium consumeren, excretes je lichaam natuurlijk natrium via de urine. Daarnaast kan kalium lagere bloeddruk helpen door te helpen het bloedvat muren om te ontspannen. Diƫten rijk aan kalium zijn hart gezond en ze bevorderen algemene goede gezondheid. De American Heart Association adviseert een inname van 4700 mg kalium per dag voor volwassenen. Rachel K. Johnson, Ph.D., M.P.H., R.D. vertelde de American Heart Association dat hoewel een kalium-rijk dieet kan zinvol zijn bij het verminderen van de hoeveelheid natrium in je lichaam, het is nog geen excuus om te consumeren van grote hoeveelheden natrium.

Kalium-rijk voedsel en supplementen

Om te helpen elimineren van natrium uit je lichaam, eet meer kalium-rijke groenten en fruit zoals zoete aardappelen, erwten, bananen, champignons, spinazie, Groenen, tomaten, sinaasappelen, limabonen, pruimen, abrikozen, kiwi, meloen, aardappelen, winterpompoen, broccoli en rozijnen. Alle rood vlees, kip, vis, melk, yoghurt en noten zijn goede bronnen van kalium, als goed. Kaliumsupplementen worden ook gebruikt voor het verhogen van het kalium in het lichaam. De NYU Langone Medical Center merkt dat kaliumsupplementen zijn het meest effectief is voor degenen die te veel zout consumeren.

Veiligheidsoverwegingen

Kaliumsupplementen zijn normaal gesproken veilig wanneer op de juiste doses genomen. De personen die nierziekten hebben, echter wellicht niet extra kalium uit het lichaam verwijderen. Bovendien, kalium invloed op vloeistof niveaus in het lichaam, dat is waarom het belangrijk is om te praten met uw arts voordat het gebruik van kaliumsupplementen hebt u medische aandoeningen.


gerelateerde artikelen