Rijst en Lactose

December 24

Rijst en Lactose

Je lichaam maakt allerlei spijsverteringsenzymen. Sommige van deze enzymen zijn speciaal gewijd aan het breken van bepaalde soorten koolhydraten. Lactase is één dergelijke enzym. Haar enige doel is om te verteren de suiker uit zuivel die lactose wordt genoemd. Niet iedereen verteert lactose gemakkelijk wel. Als je lactose-intolerant bent, vermijd je waarschijnlijk alle dingen gemaakt met melk. Rijst en rijst producten, zoals rijst melk, zijn natuurlijk lactose-vrij. Lactose kan echter worden toegevoegd wanneer rijst wordt voorbereid.

Wat er schort

Lactose-intolerant betekent alleen dat: je lichaam kan niet tolereren lactose. Uw systeem produceren niet eenvoudig genoeg-- of een--lactase. Het is vaak een probleem uit de kindertijd, hoewel het hebben van een ernstige intestinale infectie in uw volwassen leven ook als u met lactose-intolerantie achterlaten kan. Zodra lactose moleculen bereiken je darmen, ze kunnen niet krijgen afgebroken zonder het enzym lactase, dus, kort na het eten, voel je je spijsverteringskanaal werkt aan je lichaam ontdoen van deze buitenlandse onverteerbare deeltjes. Opgeblazen gevoel en een zwelling gevoel in je darmen zijn typisch. Deze bijwerkingen kunnen worden gevolgd door misselijkheid en diarree.

Lactose toevoegingen

Effen wit, bruin, wild of een ander soort rijst mag niet problemen veroorzaken in je darmen als je lactose-intolerant bent. Als, echter, u Ga naar een restaurant of een maaltijd bij iemand anders thuis, moet u voorzichtig te zijn. Sommige koks Voeg boter met rijst om het te houden vastplakken. Eens in de zoveel tijd, kunnen ze zelfs toevoegen kaas, zoals parmezaan, voor extra smaak, of zelfs melk voor romigheid. Dit is waarom het is cruciaal om iedereen die uw maaltijd bereidt laten weten dat je lactose-intolerant bent. Ze kunnen gemakkelijk instellen wat rijst opzij voordat roeren in zuivel gebaseerde ingrediënten

Kans op problemen

Tenzij je zeer gevoelig voor lactose in zelfs minuscule hoeveelheden, mag niet de kleine hoeveelheid lactose die kan je uit bereid rijst grote problemen veroorzaken. Een volle eetlepel boter heeft slechts 0,01 gram lactose. Een ounce van Parmezaanse kaas geeft u 0,04 gram. Om te vergelijken, verklaart krijg je 12 tot en met 13 gram lactose van 8 ounces van koemelk, Molly Kimball, een geregistreerde diëtist uit New Orleans gebaseerd. Dus, zelfs als uw kant van rijst is gemaakt met een beetje boter of zelfs een strooi kaas, de kleine hoeveelheid lactose is niet over het algemeen zorgelijk.

Speciale suggesties

U mei zitten kundig voor problemen met lactose te voorkomen door middel van een mondelinge over-the-counter lactase-enzym. Wanneer genomen met de maaltijd die lactose bevat, zelfs als het een boterachtige kant van rijst, kunnen deze supplementen spijsvertering complicaties aan lactose gerelateerde minimaliseren. Hoewel deze supplementen over het algemeen veilig zijn, krijgen van uw arts goedkeuring eerst als voorzorgsmaatregel. Of, voor een zuivel alternatief, kiezen voor rijstmelk, aangezien het geen lactose. Rijstmelk is perfect om te drinken, maar u kunt ook toevoegen, in plaats van koemelk, granen en recepten.


gerelateerde artikelen