Voordelen van zeezout voor de huid

January 28

Voordelen van zeezout voor de huid

Overzicht

Zeezout groeit in populariteit - niet alleen op de eetkamer tafel maar in huidproducten evenals. Het kan worden gevonden in een verscheidenheid van verschillende formulieren in badzout, zepen en Gezichtsscrub. Zeezout is gemaakt door water uit de oceanen of zout meren en laten het water verdampen om te vertrekken van de zouten achter, overwegende dat tafelzout wordt gedolven uit zout afzettingen in de aarde en zwaar verwerkt tot 'schone' zout.

Exfoliator

Zeezout is een uitstekende exfoliërende behandeling, en volgens «««CareFair.com, wordt gevonden als een primaire ingrediënt in veel high-end spa-behandelingen. In een artikel van juni 2010 in de "San Jose Mercury News" raadt de Lisa Price, oprichter van Carol's dochter, een natuurlijke schoonheid product detailhandelaar, aandacht te besteden aan de rang van zeezout gebruikt om peeling. Zeezout gewend wrijf in de huid hebben niet ruwe, scherpe randen. De textuur van het zeezout moet glad aanvoelt, als je voorzichtig uit de dode huidcellen slough wilt, geen krassen op de huid. Het kan ook worden gebruikt als een wrijven exfoliëren en taaie huid zachter.

Stress Reducer

Oude Grieken en Romeinen beide gebruikt warm zeewater als een therapie om te ontspannen. Dit heet nu talassotherapy, een woord dat is afgeleid van het oude Griekse woord thalassa, wat zee betekent. Volgens gezondheid-voordeel-van-Water.com, zee zout bad therapie biedt psychologische voordelen en verbetert de kwaliteit van de slaap.

Detoxifier

Zeezout is een natuurlijke detoxifier, zoals het zout de giftige stoffen uit de huid absorbeert. Maak een pasta van zeezout en water, toe te passen op uw huid en laat het op een minuut voordat je in de douche. Massage zout uit zachtjes in de douche als u baden. Dit zal niet alleen helpen ontgiften van uw huid, maar zal helpen dode huidcellen te exfoliëren zoals u het af te spoelen.

Extra voordelen

Verhoogde omloop, antiseptische effecten, zachte huid zonder een vettige gevoel en de afname van de vochtretentie zijn slechts enkele van de extra voordelen van zeezout voor de huid. Aangezien zeezout gaat niet via dezelfde productieprocessen als keukenzout, de mineralen uit de zee blijven, zee geven verschillende kleurstoffen afhankelijk van waar ze van zijn zouten. Veel van deze mineralen bieden ook voedingsstoffen en de voordelen ervan voor de huid.


gerelateerde artikelen