Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium & fosfor

April 25

Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium & fosfor

Overzicht

Magnesium en fosfor zijn beide essentiële mineralen die zijn overvloedig in het lichaam, met name been, meldt de National Institutes of Health en de National Kidney Foundation. Naast de bevordering van de gezondheid van het been, zijn deze mineralen belangrijk voor talrijke fysiologische functies in het lichaam. Een breed assortiment van groene groenten, bonen en gehele korrels dagelijks consumeren, zorgt ervoor dat u zal uw dieet behoeften voor beide mineralen. Een geregistreerde diëtist te raadplegen voor de beste voedsel opties op basis van de energiebehoeften van uw.

Groene bladgroenten

Donker groene bladgroenten zijn bronnen van vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid, met inbegrip van magnesium. Spinazie, broccoli, boerenkool en rucola zijn enkele voorbeelden van groene bladgroenten. Magnesium komt voor in chlorofyl, het groene pigment, dat deze groenten hun kleur geeft, meldt de National Institutes of Health. Een kopje gekookte spinazie bevat 107 milligrammen van magnesium en 101 milligram fosfor, volgens de USDA National Nutrient Database. Groene bladgroenten kunnen worden toegevoegd aan een groene salade of hoofdgerecht schotel.

Bonen & amp; Noten

Een verscheidenheid van bonen en noten zijn bronnen van zowel mineralen, magnesium en fosfor. Noten zoals amandelen en cashewnoten zijn enkele van de beste bronnen. Een ounce van droge geroosterde amandelen bevat 79 milligram magnesium en fosfor, 134 mg, meldt de USDA. Gebakken bonen, zwarte bonen, bruine bonen, zijn linzen en sojabonen voorbeelden van bonen die goede hoeveelheden van beide mineralen bevatten, volgens de National Kidney Foundation. Naast magnesium en fosfor bieden bonen en noten ook het lichaam met essentiële vitaminen, vezels en essentiële vetzuren.

Volle granen

Volkoren producten, tarwezemelen en tarwekiemen zijn ook goede voorbeelden van voedingsmiddelen rijk aan magnesium en fosfor. Wit verwerkt of geraffineerde bloem is leegte van deze mineralen omdat de kiem en zemelen zijn geëxtraheerd, korrels moet daarom geheel en ongeraffineerd, volgens de NIH. Enkele voorbeelden van volkoren producten zijn brood, havermout en granen. Een kopje havermout bevat 63 milligram magnesium en 180 milligram fosfor, meldt de USDA.

Zuivel

Zuivelproducten zoals melk, kaas, kwark en yoghurt bevatten beide mineralen, volgens de National Kidney Foundation. Het USDA verslagen die een kopje vetvrije melk bevat 27 milligram magnesium en 247 milligram fosfor. Kies magere of vetarme zuivelproducten te beperken van de inname van verzadigd vet.


gerelateerde artikelen