Tips voor het verhogen van een Well-Rounded sociale & emotionele kind

November 10

Tips voor het verhogen van een Well-Rounded sociale & emotionele kind

Sommige kinderen lijken natuurlijk kudde-instinct, terwijl anderen zijn gereserveerd. Maar wat uw kind natuurlijke temperament, kunt u uw kind de vaardigheden voor het opzetten en onderhouden van bevredigende relaties te ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn het best geleerd door middel van blije, speelse interacties binnen uw familie. Naarmate kinderen ouder worden, zijn ze klaar om de wereld te verkennen en nieuwe vrienden te ontmoeten.

De voorbeeldfunctie

Ouders van een kind eerste omgeving creëren en hebben een diepgaande invloed op hoe een kind de wereld waarneemt. Als je zelfverzekerd, vreedzame en gelukkig allermeest naar de tijd, zal uw kind waarschijnlijk die dezelfde eigenschappen ontwikkelen. Als u het oplossen van conflicten door praten en concessies kunnen doen, in plaats van schreeuwen en te vechten, leert uw kind positieve conflict resolutie vaardigheden. Uw kinderen zijn zelfs leren van uw maatschappelijke betrokkenheid met anderen. Een vriendelijke Golf aan een buurman, een telefoontje naar de check-up op een vriend of zelfs een prettig gesprek met een winkelbediende alle de les leren dat de menselijke interacties zijn een essentieel en positief onderdeel van het leven.

Ervaringen delen

Een jong kind eerste sociale cirkel is haar directe familie, gevolgd door uitgebreide familie en familievrienden sluiten. Naarmate uw kind groeit, zult ze genieten van het ontmoeten van nieuwe mensen en nieuwe activiteiten. Deze ervaringen leren uw kind, flexibiliteit en een waardering voor de diversiteit. Ga naar verhaal uur in de bibliotheek of bezoek een museum. Deelnemen aan een spel groep of regelmatig bezoek van het park. Oudere kinderen profiteren van een groeiende kring van bekenden. Lid worden van clubs, ga op excursies, eten bij etnische restaurants en neem educatieve vakanties. Nodig vrienden uit voor diner of spellen en vrijwilliger in service projecten. Op school, uw kind communiceert meestal met kinderen van haar eigen leeftijd, maar kinderen moeten ervaringen in verband met mensen van allerlei leeftijden en achtergronden.

Communiceren van gevoelens

Kinderen leren emoties uit te drukken op een gezonde en eerlijke manier, zegt Dr. Fran Walfish, een kind en de familie psycholoog en auteur van "de zelfbewuste ouder: Conflict op te lossen en het opbouwen van een betere band met je kind." "Bevordering van expressie van krachtige gevoelens zoals pijn, verdriet, woede en verlegenheid," volgens de Walfish. "Hoe meer je leren kinderen om zich te uiten terwijl het geven hen emotionele validatie het beter voorbereid zijn ze aan te gaan en te genieten van gezonde relaties." Uw kind leren hoe om te zeggen "sorry," aanbod vergeving en zorg wijzigt. Het interpreteren van het gedrag van anderen voor uw kind om het perspectief te bevorderen. Bijvoorbeeld, als uw kind een gevecht met een vriend heeft, sprake van de vriend-oogpunt. Zeggen dat iets in de trant van, "dat klinkt niet als Brandon. Waarom denk je dat hij was zo boos? Ik vraag me af als iets hem dwars zat?" Door middel van deze besprekingen leren kinderen verder te denken dan zelf.

Respecteren van Temperament

Onze cultuur waarden een uitgaande persoonlijkheid, maar sommige kinderen zijn natuurlijk meer introvert, volgens Susan Cain, auteur van "rustige: de kracht van introverten in een wereld die niet kunnen stoppen met praten." Forceer niet maatschappelijke participatie, een introverte kind; Laat uw kind het tempo bepalen. Sommige kinderen liever een paar goede vrienden over een grote groep van casual peers. Zolang uw kind voelt zich gelukkig en veilig in haar keuzes, maak je geen zorgen. Een kind dat geïsoleerd is van collega's vanwege een gebrek aan sociale vaardigheden, aan de andere kant, wellicht aanvullende steun van u. Het bieden van zachte aanmoediging en model sociale vaardigheden, zoals het starten van een gesprek of deelname aan een groep.


gerelateerde artikelen