Een dieet om te voorkomen dat ischemische Colitis

November 20

Ischemische colitis, of ischemische darmziekte, treedt op wanneer er een afname van de bloedtoevoer naar je darmen. Sommige van de risicofactoren, zoals oudere leeftijd, zijn niet aanpasbaar, maar uw levensstijl keuzes kunnen invloed hebben op sommige van de andere risicofactoren. Het doel van een dieet om te voorkomen dat ischemische colitis is het verlagen van uw kans op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, diabetes en dikke darm kanker. Hebt u eventuele gezondheidsrisico's, praat met uw arts.

Vezel

Darmkanker verhoogt uw risico op ischemische colitis, en een vezelrijk dieet kan lager uw risico van beide voorwaarden, volgens het Langone Medical Center. Voedingsvezels komt uit plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen, noten en peulvruchten, zoals bonen, erwten en linzen. Goede hydratatie kan helpen lager uw risico op darmkanker. Bovendien, werkt vezel het beste wanneer het absorbeert water, zoals het maakt uw ontlasting zacht en volumineus.

Lagere Cholesterol

Een dieet ter voorkoming van ischemische colitis moet helpen uw "slechte" LDL-cholesterol waarden te verminderen uw risico voor hart-en vaatziekten verlagen. Uw risico op ischemische colitis verhoogt na een hartaanval of wanneer u congestief hartfalen hebt. Verminder je inname van verzadigd vet, die is gevonden in vette vleeswaren, full-vet zuivelproducten, boter, palm en kokosnoot olie. Bovendien Vermijd transvetten gevonden in gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën in gefrituurd voedsel en gebakken goederen verpakt. In plaats daarvan kiezen hart-gezonde vetten zoals omega-3 vetzuren uit vis, volgens de 2010 dieet richtlijnen van het Amerikaanse departement van Health and Human Services.

Bloeddruk

Hoge bloeddruk of hypertensie, kan uw risico voor ischemische darmziekte omdat hypertensie een risicofactor voor hart-en vaatziekten is verhogen. U mei zitten kundig voor uw bloeddruk verlagen of hoge bloeddruk voorkomen door na de DASH, of Dietary Approaches to Stop Hypertension, dieet, volgens de 2010 dieet richtlijnen van het Amerikaanse departement van Health and Human Services. Dit dieet beperkt de inname van uw dagelijkse natrium en legt de nadruk op nutriënt-dichte voedingsmiddelen zoals hele granen, verminderd-vet zuivelproducten, noten en peulvruchten, magere eiwitten, fruit en groenten.

Andere factoren

Hart-en vaatziekten en diabetes verhogen uw risico op ischemische darmziekte; handhaven van een gezond gewicht kunt voorkomen dat deze chronische aandoeningen. Balans de calorieën u verbruikt met de calorieën die u branden te voorkomen van gewichtstoename. Om gewicht te verliezen, verbruiken minder calorieën en meer uitoefenen. Een hoge-suiker dieet kan uw risico voor diabetes, evenals de aanwinst van het gewicht en de hoge triglyceriden verhogen.


gerelateerde artikelen