Gemeenschappelijke verwondingen veroorzaakt door motorfiets ongevallen

January 9

Gemeenschappelijke verwondingen veroorzaakt door motorfiets ongevallen

Ondanks het feit dat motoren de meest zuinige wijze van vervoer bieden, vereist die een motorfiets meer Behendigheid en coördinatie die een auto, volgens de National Highway Traffic Safety Administration. Omdat motorfietsen weinig bescherming bieden, moeten de renners beschermende kleding zoals een helm, oogbescherming, beschermende kleding, handschoenen en schoenen dragen. Motorrijders moeten blijven voortdurend bewust zijn van hun omgeving en leer te defensief rijden om zichzelf te beschermen van de auto's en vrachtwagens om hen heen. De National Highway Traffic Safety Administration meldt dat 80 procent van de motorfiets ongevallen leiden verwondingen of de dood tot. Enkele verwondingen zijn vaker dan anderen.

Botbreuken

Omdat een motorfiets kan niet staan rechtop op zijn eigen, veroorzaken meeste motorfiets ongevallen de motorfiets te omvallen. Ongevallen gebeuren zo snel dat de rider's been onder de motorfiets blijft, wat resulteert in een gebroken been. Dus, het Center for Neuro vaardigheden rapporteert gebroken been als de meest voorkomende schade voor de slachtoffers van gehospitaliseerde motorfiets ongevallen. Motorfiets ongevallen kunnen ook leiden tot pols en arm fracturen als renners natuurlijk reageren door te proberen te breken hun val en vangen zelf. Andere gemeenschappelijke fracturen als gevolg van motorfiets ongevallen omvatten fracturen van de schouder en het bekken.

Road Rash

Aangezien motorfietsen de bewoner niet veilig legeren doen, renners maken contact met het oppervlak van de weg tijdens een motorongeluk. Niet voldoende beschermende kleding laat de huid kwetsbaar voor een blessure bekend als road rash. Road rash beschrijft een huid schuren die van mild tot ernstig variëren kan. Wanneer het oppervlak van de huid wordt alleen rood weergegeven, classificeren artsen de weg uitslag als eerste graad. Tweede graad weg uitslag treedt op wanneer de oppervlakte van de huid gebroken is maar de binnenste lagen van de huid intact, blijft zoals beschreven door Arnie Baker fietsen. Derde graad weg uitslag, die snel medische aandacht vereist, treedt op wanneer de weg volledig verwijdert de huid waardoor de onderliggende lagen van weefsel en vet blootgesteld.

Hoofd verwondingen

Hoofdletsel, met inbegrip van traumatisch hersenletsel, is de belangrijkste oorzaak van sterfte en invaliditeit in motorfiets ongevallen, volgens de Oklahoma State Department of Health. Hoewel het dragen van een helm motorfiets ongeval sterfgevallen door 29 tot 35 procent en de incidentie van hoofdletsel zelfs meer, volgens het Amerikaanse Department of Transportation aantasten kan, vereisen vele staten niet het gebruik van een helm. Hoewel vele fervente motorrijders vechten tegen wetten vereisen helmen onder vermelding van hun behoefte aan onafhankelijkheid, studies over helm wetten, motorfiets vinden ongevallen en de daaruit voortvloeiende kosten van medische zorg consequent dat het dragen van een helm de kans op behoud van een hoofdletsel, verlaagt zoals gerapporteerd door het Amerikaanse Department of Transportation.


gerelateerde artikelen