Welke thee zijn goed voor de spijsvertering?

January 3

Welke thee zijn goed voor de spijsvertering?

U kunt handel uw koffie na het diner voor thee, vooral als u soms spijsvertering problemen. Zowel groene thee en veel kruidenthee kunnen helpen verbeteren van uw spijsvertering en beperken van elke spijsvertering bijwerkingen, zoals gas en maag van streek. Neem contact op met uw arts alvorens kruidenthee een vast onderdeel van uw dieet, maar als sommige soorten kruidenthee kan interageren met medicijnen of andere problemen veroorzaken.

Groene thee

Groene thee mogelijk gunstig zijn voor de vertering stoffen die het bevat polyfenolen, waaronder catechines genoemd. Een studie gepubliceerd in het "Journal of agrarische en Food Chemistry" in 2005 gevonden dat catechines uit groene thee verhogen de activiteit van pepsine, de verteringsenzymen die eiwitten in de maag splitst. Maar zwarte thee afkomstig van dezelfde plant, het is meer dan groene thee verwerkt en hoeft niet zo hoog een gehalte aan catechin, zodat het wellicht niet hetzelfde gunstig effect op de spijsvertering.

Chai thee

Chai thee, die een mix van kruiden zoals kaneel, peper, kardemom en gember bevat, kan ook zinvol zijn voor de spijsvertering, volgens een artikel op de website van "Yoga Journal". De kruiden hierin mogelijk verantwoordelijk is voor dit effect. Kaneel kan helpen verlichten van een verscheidenheid van spijsvertering kwalen, zoals gas, indigestie, brandend maagzuur, maagkrampen en misselijkheid. Gember kan ook verbetering van de spijsvertering en verlichten maagklachten en misselijkheid, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center.

Kruidenthee

Een breed scala aan kruidenthee worden soms ook gecrediteerd met het verbeteren van de spijsvertering. Pepermunt thee kunt u sneller je eten verteren door verbetering van de stroom van gal, die u nodig hebt voor het verteren van vetten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Het medisch centrum ook merkt dat paardebloem thee kan helpen verbeteren van spijsvertering maag overstuur, alsmede fungeren als een mild laxeermiddel. Kamille thee wordt soms gebruikt voor de behandeling van gas, indigestie, bepaalde soorten constipatie en andere digestieve stoornissen, volgens MedlinePlus. Mint, venkel, rozemarijn, jeneverbessen en lavendel thee kunnen helpen verlichten van gas. Andere kruidenthee die u met de spijsvertering helpen kunnen omvatten marshmallow, toorts, Europese angelica, black cohosh, skullcap en duizendblad, volgens een artikel gepubliceerd op Curiosity.com.

Veiligheidsoverwegingen

Niet alle kruidenthee zijn veilig voor iedereen. Sommige kruidenthee, zoals die met paardebloem, kamille, black cohosh of gedroogde gember, kunnen niet veilig zijn tijdens de zwangerschap. Pepermunt thee mag niet een goed idee voor mensen met reflux of degenen die bloeddruk of diabetes medicijnen en gember moet worden vermeden door degenen met bloed verdunners, bloeddruk of diabetes medicijnen. Vermijd paardebloem thee neemt u diuretica, bloed verdunners of diabetes medicijnen.


gerelateerde artikelen