Ziekten soortgelijk aan Meningitis

October 15

Gehoord van een geval van meningitis kan het oproepen van angst, vooral wanneer een kinderdagverblijf, school of universiteit is betrokken. Symptomen van meningitis zijn hoge koorts, hoofdpijn, nek-stijfheid, misselijkheid en braken. en vaak verschijnen plotseling. Individueel, deze symptomen zijn vrij gemeenschappelijke en niet-specifieke, maar samen ze meningitis, of andere ziekten met vergelijkbare symptomen kunnen duiden. Wereldwijd, 1,2 miljoen gevallen van meningitis optreden elk jaar, volgens een studie door Dr. Abdulrab en collega's in de 20 januari 2010 nummer van "Japanse Journal of Infectious Disease."

Encefalitis

De National Institutes of Health definieert meningitis als ontsteking van de vliezen rond de hersenen en het ruggenmerg maar ontsteking van de hersenen kan een ander potentieel levensbedreigende ziekte heet het syndroom encefalitis. Meningitis en encefalitis delen de symptomen van hoge koorts, hoofdpijn, nek-stijfheid, verwarring, misselijkheid en braken, waardoor ze moeilijk te onderscheiden zonder verdere testen. Encefalitis kan ook leiden tot aanvallen. Zowel virale als bacteriële oorzaken bestaan voor beide ziekten en diagnose, of differentiatie, vereist een spinal tap die vloeistof uit het ruggenmerg voor laboratoriumonderzoek verzamelt. De prevalentie van encefalitis is afhankelijk van locatie, seizoen en Causatief agent.

Encefalitis moet niet worden verward met encefalopathie, waaronder neurologische symptomen veroorzaakt door metabole of chemische beledigingen naar de hersenen, volgens een overzicht van literatuur door Dr Varatharaj in het 24 augustus 2010 nummer van "Neurologie India". Dr. Varatharaj staat ook dat, meer dan 100 landen wereldwijd, worden geplaagd met een gemeenschappelijk virale ziekte genaamd dengue fever. Dit virus leidt vaak tot encefalitis of encefalopathie.

Reuze cel Arteritis

Een inflammatoire aandoening van de cerebrale bloedvaten in de buurt van de tempels, gigantische cel arteritis beïnvloedt vaak de ouderen. Symptomen zijn vergelijkbaar met die van meningitis en omvatten koorts, hoofdpijn en verwarring. De symptomen kunnen ook komen op plotseling, vergelijkbaar met meningitis. Terwijl reus cel arteritis tot soortgelijke symptomen leidt, wordt het niet veroorzaakt door een infectie--virale of bacteriële--zoals meningitis of encefalitis. Reuze cel atreritis brengt het risico van verlies van de visie; symptomen moeten onmiddellijk worden gemeld aan een zorgaanbieder. Volgens Dr. Arida en collega's in een onderzoek studie gepubliceerd een 2010 issue "BioMed Central: spier-en skeletaandoeningen", 15 procent van de patiënten gediagnosticeerd met gigantische cel arteritis verliest visie op de aangedane zijde waardoor de vroege diagnose en behandeling kritiek.

Gescheurde cerebrale aneurysma

Een potentieel levensbedreigende aandoening, een gescheurde cerebrale aneurysma kan symptomen lijken op meningitis, met inbegrip van een plotselinge hoofdpijn, stijve nek, verwarring, misselijkheid en braken veroorzaken. Meestal melden patiënten dat de hoofdpijn de ergste hoofdpijn ooit meegemaakt is. Een verzwakte en vaak uitpuilende gebied van een schip in de hersenen, het aneurysma kan leiden tot symptomen voordat het breuken, als gevolg van druk op de omringende hersenweefsel. De meerderheid van stokes veroorzaakt door bloeden in de hersenen zijn van gescheurde cerebrale aneurysma, volgens Dr. Tan en collega's in een gevallenrapport gepubliceerd in een 2010-editie van "Singapore Medical Journal." Onmiddellijk melden van symptomen met een zorgverlener.


gerelateerde artikelen