Lage glycemische vegetarisch dieet

October 8

Lage glycemische vegetarisch dieet

Een lage glycemische dieet kunnen compatibel met uw vegetarisch eten plan als u benadrukken complexe koolhydraten die je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Veel groenten, fruit, volle granen en peulvruchten hebben een lage tot matige waarde op de glycemische index of GI, een schaal die gelederen met de effecten van koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen op de bloedsuikerspiegel. Door te focussen op deze voedingsmiddelen, samen met magere eiwitten, kunt u de plannen van gezonde vegetarische maaltijden met een algemene lage glycemische waarde.

De lage Glycemic richtsnoeren

Lage glycemische vegetarisch dieet

Een lage glycemische dieet gebruikt GI aan tarief levensmiddelen op een schaal van 1 tot 100 afhankelijk van hun effect op je bloedsuikerspiegel. Vegetariërs kunnen eet voedsel met een hoge GI waarde, zoals aardappelen of brood, als zolang de totale GI waarde van de maaltijd is laag. Niet-vlees-voedingsmiddelen die meestal eiwitten, zoals tofu, noten en eieren, bevat geen een GI-waarde omdat het effect van eiwit op uw bloedsuikerspiegel te laag te worden geëvalueerd. Een proteïne te combineren met complexe koolhydraten op dezelfde maaltijd zal niet verhogen van de maaltijd algemene GI waarde.

Low-GI koolhydraten

Lage glycemische vegetarisch dieet

Bij het plannen van lage-GI vegetarische maaltijden, Kies complexe koolhydraten die een lage tot matige GI waarde hebben. Non-zetmeelrijke, bladgroenten zoals spinazie of boerenkool hebben dergelijke lage hoeveelheid verteerbare koolhydraten dat hun GI waarde kan niet worden getest. Echter, zetmeelrijke groenten, zoals witte aardappelen en zoete aardappelen, hebben een matige tot hoge GI-waarde. Pasta heeft een lage tot matige GI waarde omdat haar zetmeel moleculen zijn ingekapseld in een eiwit, dat hun conversie in glucose vertraagt.

Voordelen

Een vegetarisch dieet dat is laag in dierlijke vetten en rijk aan complexe koolhydraten laag-GI kunt beheren uw bloedsuiker controle uw bloeddruk en hoog cholesterol en hart-en vaatziekten, volgens een artikel gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2003 voorkomen. Omdat vegetarische diëten hoge bedragen van de onverpakte hoeveelheid in de vorm van groenten, peulvruchten en gehele korrels bieden, deze diëten kunnen u gevoel volledig met minder calorieën en kunnen u een gezond gewicht te handhaven.

Eiwit opties

Lage glycemische vegetarisch dieet

Peulvruchten zijn een lage-GI, vezelrijk optie voor vegetarische diëten. Bonen van de Marine, sojabonen, kikkererwten, pinto bonen en andere peulvruchten bevatten oplosbare vezels, een soort vezel die verandert in een gel in water en vertraagt de vertering van koolhydraten. Dit vertraagt de omzetting van koolhydraten in glucose en uw bloedsuikerspiegel stabiliseert. Tofu en noten bieden eiwit opties voor vegetariërs die uitsluiten eieren en zuivel voedingsmiddelen, terwijl eieren, kaas en zuivelproducten alternatieven bieden voor vegetariërs die sommige voedingsmiddelen op basis van dieren in hun dieet opnemen.

Overwegingen

Lage glycemische vegetarisch dieet

Hoewel de glycemische index kan een nuttig instrument voor het inschatten van de gevolgen van voedsel op uw bloedsuikerspiegel, verstrekt het geen informatie over de voedingswaarde van een levensmiddel. Sommige eiwitrijke vegetarische voedingsmiddelen zoals harde kazen, hebben geen GI-waarde, maar zijn hoog in verzadigd vet of natrium. De American Heart Association adviseert dat vegetariërs die eieren eten niet meer dan één ei per dag om te voorkomen dat meer dan de aanbevolen limiet van 300 mg cholesterol moeten eten.


gerelateerde artikelen