Goed gezond eten gewoonten voor meisje atleten

September 23

Goed gezond eten gewoonten voor meisje atleten

Meisje atleten moeten de dezelfde voedzame, goed-rond gemaakte voedingskeuzes die hun minder-actieve collega's, volgens MayoClinic.com doen maken. Verschillen afhankelijk van leeftijd, groei en activiteitenniveaus. Ze willen veranderen dieet koolhydraten voorafgaand aan een wedstrijd zoals een marathon, maar betrokkenheid in een extreme activiteit of verandering in dieet moet omvatten overleg met een persoonlijke arts. Zolang geen medische problemen niet aanwezig zijn, suggereert de Mayo Clinic dat vitamine of minerale supplementen kunnen niet waard de kosten, zoals zij kunnen niet de plaats van een verscheidenheid van hele voedsel innemen.

Eenvoudige en complexe koolhydraten

Meisje atleten moeten ongeveer de helft van hun dagelijkse calorieopname in koolhydraten. Eenvoudige koolhydraten zoals die in citrusvruchten leveren snelle energie met water oplosbare vitaminen, die dagelijks moeten worden vernieuwd. KidsHealth.org gemeld dat naast de eenvoudige koolhydraten in fruit, complexe koolhydraten gevonden in volkoren brood, pasta en graanproducten langer durende energie leveren. Een inactieve tiener kan vinden dat een dieet van meer dan 2.000 calorieën per dag zal veroorzaken haar te winnen gewicht, maar een zeer actieve loper, zwemmer of fietser kan tot 5.000 calorieën per dag, met de helft van de calorieën in koolhydraten verbranden. Een paar dagen voordat een lange competitie, meisje atleten wilt nemen in dichter bij 70% van hun totale calorieën in koolhydraten voor de uitgebreide energie opgeslagen in glycogeen in de spieren en de lever, die zal vrijlating van geleidelijk in de competitie.

Vet Focus

Vetten componeren een noodzakelijk onderdeel van het meisje athlete's dieet wanneer ze gezonde vetten in de juiste hoeveelheden eet. Meisjes kunnen nemen in vet oplosbare vitamines E, A, K en D in mager vlees en magere zuivel produceren met langduriger voordelen dan de in water oplosbare vitamines zoals C en B-complex vitamines. Vrouwelijke atleten tussen de leeftijd van 9 en 13 moeten nemen in ongeveer 2200 calorieën per dag volgens «««MayoClinic.com, met ongeveer 25 tot 35 procent van de calorieën, of ongeveer 80 g, in vetten. Meisjes moeten kiezen voor zuivelproducten, en vers fruit en groenten, die een scala aan vitaminen en mineralen bevatten. MyPyramid.gov staat is het beter om te voorkomen dat verwerkte snacks of vruchtendranken, waaronder eventueel geen onnodige geraffineerde suiker en natrium zonder de voedingsvezels aanwezig in rauwe vruchten en groenten.

Punch van het eiwit

Het andere essentiële voedingsmiddelen type meisje atleten moeten verteren is eiwit voor sterke spieren. Activiteit zal het draaien van eiwitten aan spiermassa, met maar liefst 160g eiwit nodig in een 9 - tot 13-jarige meisje athlete's dieet. De Harvard School of Public Health staat dat vis, gevogelte en mager vlees betere bronnen van eiwitten dan rood vlees vanwege de lagere vet verhoudingen in vis en pluimvee. Een vergelijkbaar deel van zalm brengt bijna net zoveel eiwit als een biefstuk, met een kwart van het vetgehalte.


gerelateerde artikelen