Wat Is het aantal calorieën Per Gram Dextrose?

April 30

Dextrose is een suiker dat afkomstig is van maïs. Dextrose is minder zoet dan rietsuiker en bevat ongeveer 4 calorieën per gram.

Grootte

Een gram van dextrose is ongeveer 1/3 van een theelepel.

Macronutriënten

Een gram dextrose bevat precies 1 g koolhydraten. Er is geen eiwit of vet in dextrose.

Type

Dextrose is een enkelvoudige suiker, of Monosacharide, wat betekent dat er slechts één molecuul van suiker. Aangezien er geen chemische bindingen te breken tijdens de spijsvertering, absorbeert uw lichaam bijna ogenblikkelijk.

Gebruik

Omdat het zo'n snelle bron van energie, is dextrose een ingrediënt in sommige diabetes medicijnen. Duursporters gebruiken ook dextrose tijdens lange trainingen zodat hun spieren met een snelle koolhydraten levering voor het behoud van de energie opgeslagen in hun spieren.

Glycemische Index

Dextrose is een zeer high-glycemic-index voedsel, wat betekent dat de plotselinge suiker-rush in je bloedbaan zorgt ervoor dat uw lichaam om meer insuline vrij te geven. Frequente consumptie van hoog-glycemische-index voedingsmiddelen en de daaruit voortvloeiende stijging van de insuline kan leiden tot insulineresistentie en schadelijk voor uw gezondheid op lange termijn geworden.


gerelateerde artikelen