Wat zijn de bijwerkingen van Alpha Hydroxy Zuur en 12 procent Glycolic?

February 20

Alpha hydroxy zuur, AHA, een afkorting is een soort zuur afgeleid uit een natuurlijke bron, zoals citroenzuur of melkzuur zuur. Glycolzuur is een AHA afgeleid van suikerriet. Exfoliërende producten voor thuisgebruik, zoals lotions of reinigingsmiddelen, gebruik AHA frissen huid te verjongen. Professionele chemische peelings gebruik sterkere AHA oplossingen die verwijderen van de bovenste lagen van de huid aan fijne rimpels en beschadiging door de zon verminderen. Over-the-counter producten die bevatten 12 procent of minder glycolzuur en andere AHA zijn meestal zacht genoeg voor dagelijks of wekelijks gebruik.

Irritatie

Ieders huid is anders, en sommige mensen hebben sterkere reacties op AHA en glycolzuur. Irritatie kan bevatten roodheid en zwelling. Als het de eerste keer dat u een product bevatten AHA, een patch test op uw innerlijke elleboog doen de dag voordat u het product op je gezicht probeert. Gebruik het product niet als er enig teken van irritatie van de patch test.

Hebt u een reactie op je gezicht van 12 procent glycolzuur, stop het gebruik van het product. Overweeg het gebruik van een product met een lagere concentratie glycolzuur of AHA.

Branden

Een milde brandende of stekende gevoel is een veelvoorkomende bijwerking van glycolzuur en AHA producten. Meestal de stekende is tijdelijk en verdwijnt wanneer u het product afwassen. Als de verbranding niet veel van u last, probeert u het product minder vaak totdat u uw huid krijgt het. Als uw huid nog steeds brandt na het wassen van het product af, probeer een lagere concentratie.

Peeling

Uw huid kan schil na het gebruik glycolzuur of AHA, vooral als u andere exfoliërende producten of acne medicijnen gebruikt. Witte vlekken verschijnen soms op gebieden van de huid die zijn bezig met schil. Vermijden van plukken of trekken aan de peeling huid, of loopt u het risico littekens en infectie.

Jeuk

Jeuk is een bijwerking van de minder-common glycolzuur of AHA. In veel gevallen begeleidt jeuk peeling. Kalmeren jeukende huid met een koud kompres. Breng een vochtinbrengende crème als uw huid strak en jeukende voelt.

Photosensitivity

Aangezien glycolzuur en AHA dode huid en een aantal van de bovenste lagen van de huid verwijderen, is photosensitivity een veel voorkomende bijwerking. Je kan gemakkelijk verbranden vanuit weinig blootstelling aan de zon of van het gebruik van een zonnebank. Na het gebruik van een AHA op uw huid, beschermen met een zonnebrandcrème thats SPF 15 of hoger. Krijgen van een zonnebrand na het gebruik van AHA of glycolzuur verhoogt uw kans op permanente zonschade.


gerelateerde artikelen