Gemeenschappelijke vroege symptomen van darmkanker

August 14

Darmkanker is kanker die wordt weergegeven in de dikke darm, die in het onderste deel van het spijsverteringsstelsel, vóór het einde van het darmkanaal. Patiënten hebben meestal een genetische dispositie aan darmkanker; degenen met een familiegeschiedenis van de ziekte worden aangemoedigd om regelmatige screening voor de voorwaarde. Naast de erfelijke factoren zijn er sommige gemeenschappelijke vroege symptomen van darmkanker die u overwegen moet om te vangen de ziekte in een vroeg stadium.

Wijzigingen van de stoelgang

Drastische veranderingen in de stoelgang kunnen het signaal van de vroege tekenen van dikke darmkanker. Wanneer ontlasting bloedige zijn of bloed een darm-beweging begeleidt, kan dat duiden op de aanwezigheid van kanker. Artsen bij Merck verslag dat bloeden tijdens de stoelgang de meest voorkomende eerste symptoom van darmkanker, zelfs bij mensen met een geschiedenis van aambeien is. Diarree en constipatie, die niet is gerelateerd aan een andere voorwaarde of verandering in dieet is een vroeg symptoom van de ziekte. Wijzigingen in de consistentie van stoelgang moeten ook worden overwogen. Bovendien, Mayo Clinic artsen melden dat een gevoel dat de darmen nooit leeg een vroegtijdig signaal is en moeten worden gecontroleerd op de aanwezigheid van kankercellen.

Pijn

Pijn en buikpijn en aanhoudende buikpijn kunnen vroege symptomen van darmkanker signaal. Krampen en gas niet geassocieerd met dieet veranderingen vaak zijn aanwezig in de vroege stadia van de ziekte. Vaak zitten wordt het pijnlijk in de vroege stadia van darmkanker vanwege alle de verstoring in de darm activiteit.

Zwakte

Veel mensen met vroege symptomen van darmkanker gaan niet gediagnosticeerd, omdat ze niet de signalen van kanker herkent. Zwakte en vermoeidheid kunnen worden veroorzaakt door een aantal redenen, met inbegrip van darmkanker. Onverklaarbaar gewichtsverlies verergert de zwakte en is zelf een symptoom van darmkanker. Interne bloeden kan worden voorkomen terwijl een darm wordt geblokkeerd, waardoor onregelmatige stoelgang die moe uit de patiënt gemakkelijk.

Poliepen

Darmkanker begint meestal als kleine poliepen in de dikke darm die met diagnostische tests zoals de colonoscopie worden gedetecteerd. Regelmatige screening en de verwijdering van poliepen kunnen voorkomen dat darmkanker en de begeleidende symptomen. Terwijl veel mensen wachten tot ze andere herkenbare symptomen van darmkanker hebben voordat ze gaan voor een ongemakkelijke colonosocopy, adviseren medische professionals regelmatig zeefresten voor poliepen voor iedereen boven de leeftijd van 50.


gerelateerde artikelen