Zijn hoofdpijn geassocieerd met lage Dopamine of serotonine?

November 23

Zijn hoofdpijn geassocieerd met lage Dopamine of serotonine?

Onderzoekers hebben waargenomen lage hersenen niveaus van serotonine en overgevoeligheid voor dopamine bij patiƫnten met primaire hoofdpijn, hoofdpijn die niet uit een andere medische aandoening voortvloeien. Geneesmiddelen die de hersenen verhogen van serotonine en evenwicht zijn niveaus van dopamine bovendien effectief geweest als behandeling van primaire hoofdpijn. Deze bevindingen stellen voor dat hoofdpijn kunnen gepaard gaan met een onbalans in de dopamine of serotonine niveaus van de hersenen.

Hoofdpijn

De hersenen bevat geen neuronen die gevoelig voor pijn zijn. Dus, hoofdpijn niet uit voortvloeien hersenen pijn. Ze ontstaan wanneer druk activeert de zenuwen die gevoelig zijn voor pijn in de weefsels die de hersenen of in de spieren en bloedvaten rond het gezicht, nek en hoofdhuid. Er zijn drie soorten hoofdpijn--spanning, cluster en migraine hoofdpijn. Een spanning van de spieren rond de hoofdhuid, gezicht of nek kan leiden tot spanningshoofdpijn, terwijl een staat van neuronale hyperexcitability in de hersenschors een waarschijnlijk trekker cluster en migraine hoofdpijnen is.

Serotonine

De neurotransmitter serotonine helpt controle pijn, slaap, stemming, seksueel gedrag en verwijding en vernauwing van de bloedvaten. Schommelingen in de hersenen hoeveelheid serotonine zijn sterk geassocieerd met chronische migraine, spanning en cluster hoofdpijn. Wanneer de spier spanningen of hyperexcitatory neuronale staat de nervus trigeminus, een zintuiglijke hersenzenuw stimuleert, vrijkomen het van een aantal chemische stoffen. Deze stoffen veroorzaken een ontsteking van de nervus trigeminus. Wanneer de ontsteking en de bloedvaten, de bloedvaten verwijden, waardoor pijn. Bij personen die geen van hoofdpijn last, kan serotonine helpen voorkomen dat dilatatie. Mensen die lijden aan ernstige hoofdpijn hebben geen dit regelgevend systeem in de plaats.

Dopamine

Dopamine is een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de spiercontractie, motivatie, energie niveaus, cognitie en geheugen. Personen die lijden aan migraine vaak hebben een overgevoeligheid voor dopamine. Als dopamine overstimulates dopamine receptoren, kan dit symptomen van migraine, zoals hyperactiviteit, prikkelbaarheid, misselijkheid, braken, geeuwen en hypotensie veroorzaken. Terwijl een cluster of spanning hoofdpijn op slechts als gevolg van lage niveaus van serotonine komen kan, kan een volwaardige migraine hoofdpijn verlangen beide lage niveaus van serotonine en overgevoeligheid voor dopamine.

Serotonine en Dopamine behandelingen

Verder bewijs voor de rol van serotonine en dopamine in hoofdpijn komt uit de standaardbehandeling van migraine. Selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's, vormen een klasse van tweede generatie antidepressiva drugs die specifiek gericht zijn op serotonine. Ze voorkomen dat de serotonine transporter vervoer van serotonine in de neuronen. Dit verhoogt de beschikbaarheid van de serotonine op de synapsen, de verbindingen tussen neuronen. SSRI's zijn niet zo effectief bij de behandeling van migraine als conventionele migraine medicijnen, zoals de tricyclics van de eerste generatie antidepressiva en monoamine-oxidase remmers of MOAs. Omdat zowel tricyclics en MOAs controle van de hersenen niveaus van dopamine en serotonine, het feit dat deze drugs zijn suggereert effectiever dan SSRI's dat een gebrek aan serotonine en dopamine evenwicht draagt bij tot de hoofdpijnen van de migraine.


gerelateerde artikelen