Amitriptyline voor diabetische neuropathie

May 20

Amitriptyline voor diabetische neuropathie

Diabetes mellitus kan leiden tot een pijnlijke soort schade aan de zenuwen genaamd diabetische neuropathie, die meestal in de benen en voeten optreedt. Na verloop van tijd kunnen de schade aan de zenuwen en de pijn door het hele lichaam uitbreiden. Ongeveer 20 tot en met 24 procent van de mensen met diabetes hebben pijnlijke diabetische neuropathie, volgens een artikel in het November/December 2002 nummer van "Klinische Journal of pijn." Amitriptyline wordt vaak voorgeschreven om te helpen verlichten van de pijn van diabetische neuropathie.

Diabetische neuropathie

Perifere diabetische neuropathie, het meest voorkomende type van diabetische neuropathie, vaak van invloed op de benen en de voeten eerst, gevolgd door de armen en handen. Symptomen van diabetische perifere neuropathie zijn pijn, tintelingen, gevoelloosheid, brandende of spier zwakte in de getroffen gebieden. Soms het getroffen gebied is zeer gevoelig voor aanraking, waardoor het dragen van kleding of wordt gedekt door een vel ondraaglijk. Ernstige voet complicaties kunnen ontstaan, met inbegrip van infecties, open zweren, misvormingen en pijn in de gewrichten en botten.

Amitriptyline

Amitriptyline, de verzamelnaam voor Elavil, is een tricyclische antidepressiva. Amitriptyline is ontwikkeld door Merck en goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor de behandeling van depressie in 1961. Amitriptyline wordt echter ook voorgeschreven om te helpen verlichten van de pijn geassocieerd met diabetische neuropathie, volgens een verklaring van de American Diabetes Association. Één van de eerste studies, onderzoek naar de effectiviteit van amitriptyline op diabetische neuropathische pijn verlichten werd gepubliceerd in de kwestie van de 21 November 1977 van the "Journal of the American Medical Association."

Bijwerkingen

Bijwerkingen van amitriptyline zijn snelle hartslag, duizeligheid, wazig zicht, misselijkheid, urine retentie, constipatie, droge mond, obstipatie en wijzigingen in gewicht, volgens de "Physicians' Desk Reference." Overdosis kan leiden tot de dood. Zeldzame bijwerkingen houden een onregelmatige hartslag, huiduitslag, netelroos, manie en hepatitis. Antidepressiva zoals amitriptyline kunnen verhogen suïcidale gedachten en gedrag. Plotselinge stopzetting van amitriptyline na langdurig gebruik kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid. Deze problemen treden soms op als een paar doses worden gemist. Tijdelijke symptomen, zoals rusteloosheid, slaap problemen en prikkelbaarheid, optreden af en toe met een geleidelijke afname van de dosis.

Drug Interactions

Mensen die amitriptyline voor diabetische neuropathische pijn moeten beseffen dat met bepaalde medicijnen communiceren kan. Hoge bloeddruk kan optreden als amitriptyline is genomen met epinefrine, of adrenaline, volgens de "Physicians' Desk Reference." Bijwerkingen van amitriptyline kan verergeren als het wordt genomen met cimetidine of Tagamet. Personen die een soort antidepressivum een monoamine oxidase remmers of Mao, genoemd in de afgelopen twee weken hebben genomen ook wordt aangeraden om zich te onthouden van het nemen van amitriptyline.

Bepaalde gezondheidsrisico's en Amitriptyline

Volgens de "Physicians 'Desk Reference," wordt amitriptyline niet aangeraden voor mensen die onlangs had een hartaanval, zoals de drug mogelijk van invloed op het cardiovasculaire systeem. Amitriptyline kan verhogen het risico van aanvallen, dus de drug wordt gebruikt met zorg bij personen met een geschiedenis van beslagleggingen. Personen met uitgebreide prostates zijn ook bepaalde amitriptyline met de nodige voorzichtigheid, omdat het verhoogt het risico van urine retentie. Amitriptyline wordt zorgvuldig toegediend aan personen met glaucoom, omdat de drug leiden verhoogde druk in de ogen van sommige mensen met die voorwaarde tot kan. Mensen die amitriptyline wordt geadviseerd niet om alcohol te drinken, aangezien alcohol de doeltreffendheid van de amitriptyline blokkeert, en de combinatie van amitriptyline en alcohol slaperigheid verhoogt.


gerelateerde artikelen