Helpt melkdistel de nieren?

August 22

Helpt melkdistel de nieren?

Melkdistel, een lid van de familie van daisy, is inheems in delen van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Gedocumenteerde gebruik van melkdistel als een remedie voor aandoeningen van de lever gaat terug tot de eerste eeuw, volgens de website Herbal Legacy. Recent onderzoek heeft bewezen gunstige gezondheidseffecten van melkdistel voor de nieren en de lever. Raadplegen met een gekwalificeerde medische professional alvorens melkdistel te gebruiken.

Drug toxiciteit

Schadelijke gevolgen van drugs voor nier cellen zijn verminderd of voorkomen met behulp van melkdistel, volgens een Duitse studie gepubliceerd in de September 1999 "Journal of farmacologie en Experimental Therapeutics." In de studie, silibinin, een uittreksel van de melkdistel toevoegde aan nier cellen van primaten vóór of na het blootstellen van de cellen tot drie verschillende drugs bekend om hun nieren toxiciteit en resultaten toonden zowel beschermende en herstelmaatregelen voordelen van de melkdistel uitpakken.

Diabetische nefropathie

Melkdistel beschermd tegen diabetische nefropathie--een complicatie van diabetes waarin het filteren vermogen van de nieren verminderde--in laboratorium ratten in een Iraanse studie is, gepubliceerd in de juli 2010 "Nierfalen." De studie gemeld dat melk distel verhoogde activiteitenniveaus van de enzymen catalase en glutathion peroxidase, die nier cellen beschermen.

Bevordert de dood van de cel van de kanker

Naast de bekende lever-beschermende effecten, melkdistel bleek te hebben antikanker en kanker preventieve effecten op de de nieren, volgens een Tsjechië studie gepubliceerd in de 2007 "huidige Medicinal Chemistry." Het vermogen van melkdistel om opruimen van vrije radicalen is goed ingeburgerd, echter nieuwe informatie over de activiteiten van silybin--een actieve bestanddeel van de melkdistel--is naar voren gekomen die aantonen dat de compound manipuleert cellen. Bijvoorbeeld, activeert silybin receptoren op het oppervlak van de kankercellen die--geprogrammeerde celdood--apoptosis in die cellen te induceren.

.

Kankerpreventie

Melkdistel muizen beschermd tegen nierkanker in een Indiase studie gepubliceerd in de oktober 2010 "Geneesmiddelen nieuwe Drugs." Diëten met 0,5 procent en 1 procent silymarine verstrekt aanzienlijke bescherming tegen oxidatieve stress en ontsteking veroorzaakt door een potente nier toxine en carcinogeen, ijzer(III) nitrilotriacetate. Silymarine hersteld ook anti-oxidant status die was uitgeput door de toxine en onderdrukt voorstadia activiteit in nier cellen.

Chemotherapie schade

Nieren schade als gevolg van de chemotherapie drug cisplatine is verminderd wanneer de drug wordt gebruikt in combinatie met melkdistel, volgens een Iraanse onderzoek op ratten gepubliceerd in de September 2005 "Evidence Based complementaire en alternatieve geneeskunde." Suppletie met melk distel extract vóór de toediening van cisplatine voorkomen effectief van nierschade, volgens de studie. Wanneer melk distel extract werd toegediend 2 uur na cisplatine therapie milde tot matige schade aan nier cellen is opgetreden en bloed merkers van nierfunctie bleek beter niveaus van nierfunctie in de melk distel groep dan in de groep die enige cisplatine ontvangen.

Waarschuwingen

Interactie van melkdistel met de drug warfarine in een Amerikaanse studie leidde onderzoekers tot waarschuwing tegen het gebruik van melkdistel door patiënten die het bloed Verdunnende drugs nemen. De studie, gepubliceerd in de maart 2010 "Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics," gevonden dat twee componenten van melkdistel, silymarine en silibinin, geremd warfarine. De onderzoekers opgemerkt dat het effect is opgetreden bij realistisch haalbaar doses.


gerelateerde artikelen