De proteïne in kikkererwten

April 25

De proteïne in kikkererwten

U kunt de kikkererwten, ook bekend als garbanzo of ceci bonen, in gerechten net zo gevarieerd als de curry's, hummus en falafel. Ze bieden niet alleen voedingsstoffen zoals voedingsvezels en kalium maar zijn ook goede bronnen van eiwitten. Omdat zij laag in verzadigd vet zijn en cholesterol-vrij, kunt u regelmatig garbanzo bonen opnemen als hart-gezond vleesvervangers.

Uw eiwit behoeften

Elk kopje garbanzo bonen biedt 12 gram eiwit, of 24 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. Eiwit is een essentiële voedingsstof voor de opbouw van spieren, repareren van lichaamsweefsels en ondersteuning van de spijsvertering en immuun functies. Vlees, gevogelte en vis zijn rijk aan eiwit, met ongeveer 22 tot en met 27 gram eiwit per 3-ounce portie. Sojaproducten en linzen, spliterwten en bonen zijn de beste vegetarische bronnen van eiwit.

Combineer uw eiwitten

Eiwitten in levensmiddelen en in je lichaam bestaat uit bouwstenen aminozuren genoemd. Eiwit uit sojaproducten en dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees en zuivelproducten, zijn voltooid omdat ze bevatten elk van de aminozuren die u nodig hebt om van het dieet. De proteïne in kikkererwten is incompleet omdat het geen elk van de aminozuren, maar u kunt uw behoeften door het beginsel van eiwitten combineren. Garbanzo bonen met volle granen te krijgen van een compleet eiwit te consumeren. Probeer hele korrels couscous met groente en garbanzo bean stoofpot, of spread hummus op een hele korrels wrap. U hoeft niet te consumeren garbanzo bonen in dezelfde maaltijd als hele korrels aan uw aminozuur voldoen. U kunt uw behoeften door het consumeren van gevarieerde eiwitbronnen gedurende de dag.

Bereiden van kikkererwten Healthfully

Een voordeel van het kiezen van kikkererwten voor uw eiwitbron is dat ze beter voor je hart dan eiwitbronnen zoals vette vlees kunnen worden. Voedingsmiddelen zoals regelmatige gemalen rundvlees, vette steaks en worst kunnen hoog in verzadigd vet, en werpt niveaus van cholesterol in uw bloed kunnen verhogen het risico op hart-en vaatziekten. Kikkererwten zijn cholesterol-vrij en bevatten van minder dan 1 gram verzadigd vet per kopje. Houd ze laag in vet en cholesterol door het opstellen van hen in recepten zonder boter of andere full-vet zuivelproducten of oliën.

Portie ideeën

Eiwit is een voedingsstof van de vulling die u controle van uw gewicht door het onderdrukken van honger naar meer na een maaltijd of snack dan als u niet eiwit consumeren kan helpen. Op de lunch tot het verhogen van uw eiwitinname kikkererwten toevoegen aan een groene salade, of gekookte, gedroogde garbanzo bonen voor een high-protein snack pack. Kikkererwten een voedzame vlees vervanging kunnen zijn, en kunt u een vegetarische hamburger met volledige eiwit met kikkererwten, haver, zwarte peper, erwtjes, paddestoelen en wortelen.


gerelateerde artikelen