Kunnen aardbei zaden mijn maag van streek?

April 6

Kunnen aardbei zaden mijn maag van streek?

Aardbei zaden zal niet verstoren uw maag, tenzij u allergisch voor aardbeien bent. Elke aardbei bevat zaden aan de buitenkant van de huid die worden verbruikt zonder enige complicatie. Als u een maagklachten uit eten aardbei zaden ontwikkelt, moet u om te praten met uw arts om de oorzaak te achterhalen. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat aardbeien zijn een gemeenschappelijke voedsel allergenen die leiden een breed scala aan symptomen kort na consumptie tot kan. Vermijd etend aardbeien en aardbei zaden totdat u kan worden gezien door uw arts.

Aardbei zaad allergie

Als u allergisch voor aardbeien bent, heb je ook een allergie voor de zaden. Bovendien, het is zeer onwaarschijnlijk dat u de zaden zonder de vrucht zal verbruiken. Een allergische reactie blijkt wanneer je aardbei zaden eet omdat het immuunsysteem de eiwitten in het zaad als schadelijk voor je lichaam fouten. Het immuunsysteem reageert door het creëren van immunoglobuline antilichamen die de aardbei eiwitten vallen, volgens MayoClinic.com. De productie van antistoffen triggers mast cellen als u wilt maken van histamine, waardoor de ontsteking en zwelling in de weke delen.

Maagpijn

Het spijsverteringsstelsel is een van de eerste systemen in het lichaam te ontwikkelen van symptomen van een voedselallergie, want het is het eerste systeem om te communiceren met het voedsel. Histamine uitgebracht in het spijsverteringsstelsel zal ontsteking, wat leidt tot kramp, pijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaken. Maagpijn van een allergische reactie op aardbei zaden zal duren voor een paar uur. Zodra de eiwitten uit de zaden van de groenten zijn verdreven uit je lichaam, zal de maagpijn verdwijnen. U kan ook het ontwikkelen van andere symptomen, zoals kortademigheid, netelroos en duizeligheid van de allergische reactie, volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie.

Intolerantie overweging

Het is mogelijk dat maagklachten kan een teken van voedselintolerantie. U kunt de intolerantie voor elk voedsel hebben. Intoleranties zijn verschillend van allergieën, omdat ze niet het resultaat van een reactie van het immuunsysteem. Als je intolerant aan de zaden van aardbeien, kan niet uw spijsvertering breken de eiwitten in de zaden gevonden. Dit zorgt ervoor dat de zaden te gaan onverteerd voordat ze uw dikke darm te bereiken. In uw dikke darm bacteriën interactie met het zaad, meer gas, opgeblazen gevoel en misselijkheid veroorzaken.

Waarschuwing

Als u maagklachten, samen met het onvermogen om te ademen ontwikkelen, duizeligheid, gezicht zwelling, een verhoogde hartslag, een daling van de bloeddruk en psychische verwarring, moet u bellen 911. Dit zijn de tekenen van een ernstige allergische reactie genaamd anafylaxie, die in de dood resulteren kan.


gerelateerde artikelen