How to pekel kip dijen

April 10

How to pekel kip dijen

Hoewel technisch een donker vlees, zijn kip dijen een aangename middenweg voor liefhebbers van donker of wit vlees. Ze zijn meer offerte, smaakvolle en sappige dan wit vlees, zonder een uitgesproken smaak van donker-vlees. Pekelen dijen schenkt meer vocht en smaak in het vlees en beschermt ze tegen het uitdrogen als u overcook ze een beetje. U kunt plakken met direct zout water of smaakstof agenten toevoegen aan de pekel, zodat het dubbelspel als een marinade.

Kies een schip

How to pekel kip dijen

Selecteer een geschikte container waarin de kip dijen pekel. Een glas of plastic voedsel-safe schotel of een container is het beste, maar een RVS pot werkt, ook. Gebruik geen koper, aluminium of andere reactieve kookgerei, als ze kunnen worden beschadigd door het zout of andere zure component die u voor het pekelen gebruiken kunt. Het vaartuig moet groot genoeg zijn om te houden van alle de kip dijen die u bent pekelen en hen volledig onderdompelen in water. Het heeft ook te passen in uw koelkast.

Kies uw vloeistoffen

How to pekel kip dijen

Water is de basis standaard pekel. Gebruik het alleen of mengen met een gelijke hoeveelheid van een andere vloeistof die zorgt voor een wenselijk smaak in de kip dijen. Overwegen de smaken in het recept, je bent bezig en kies iets complementair. Opties omvatten wijn, azijn, thee, bier, Bouillon, voorraad of SAP. Azijn, wijn, bier, Bouillon en voorraad werken goed voor de kip dijen; als SAP of thee, kunt u overwegen dat zij soms geven een onaangename smaak die uw afgewerkte schotel beïnvloeden kon. Vul uw pekelen vaartuig met voldoende vloeistof ter dekking van de kip dijen.

Zout de vloeistoffen

How to pekel kip dijen

Het is niet de pekel zonder zout. Niet te bereiken recht voor de tabel zout, niettemin; zout werkt alleen als het bevat geen jodium, welke de meeste tafelzout doet. Hebt u niet-iodized tafelzout, gebruik ongeveer 1/4 kop per 4 kopjes van vloeistof voor de pekel. Anders, gebruik 1/2 kopje koosjer zout kristal of 1/3 kopje koosjer zout voor dezelfde hoeveelheid vloeistof. De bedragen verschillen omdat de verschillende soorten zout niet hetzelfde weeg volumeprocent. Meng het zout in tot het opgelost.

Smaak van de vloeistoffen

How to pekel kip dijen

Te voegen meer smaak aan je kip dijen, complementaire kruiderijen in de pekel te gebruiken. Begin met een agent verzoeting evenwicht van het zout. Suiker en bruine suiker zijn prima, maar andere opties, zoals ahornsuikerstroop, melasse of honing, voeg meer diepte van aroma. Overeen met de hoeveelheid zout of gebruik een beetje minder. Verse of gedroogde kruiden en specerijen werken ook gepekeld. Omvatten enkele aangedrongen in het recept u bent volgende of kies een traditionele kruiden of twee zoals basilicum, laurierblaadjes, tijm, oregano, rozemarijn, knoflook, knoflook of UI poeder. Voor kick, een pittige chili peper poeder zal doen de truc, maar overdrijf het niet. Een goede vuistregel is het toevoegen van kruiderijen aan smaak, maar altijd smaak voorafgaand aan het toevoegen van de rauwe kip.

Geniet van de kip

How to pekel kip dijen

Zodra uw pekel is voorbereid, daling in de kip dijen. Als u niet genoeg vloeistof gebruiken om volledig borrelend hen, toevoegen meer nodig hebt. Zet het inweken pluimvee in de koelkast en laat het daar voor een tot twee uur. Niet langer, pekel of de kip dijen dreigen te komen te zout en hun vlees kan ontwikkelen een weg textuur. De kip in uw favoriete recept gebruiken--weglaten van het zout-- maar wees ervan bewust dat Miles kip kan sneller koken, dus test uw schotel vaak tijdens het koken. Gooi de pekel daarna, omdat het wordt besmet door ruwe pluimvee. Niet koken om het veilig te gebruiken in een saus--het zal veel te zout voor gebruik van welke aard ook.

Tips

  • Tabel zout kan worden gebruikt in plaats van koosjer zout. Voor elke 1 ½ cups koosjer zout in de pekel aangedrongen, gebruik 1 kop keukenzout.
  • U hoeft niet te genieten van de kip dijen in de pekel 's nachts. Alleen grote stukken van pluimvee, zoals hele kalkoenen, vereisen pekelen overnachting.
  • Na het pekelen, is het typisch voor gebraden of grill de kip dijen. Je bak stukken Miles kip meestal niet.
  • Kip gebeurt wanneer de interne temperatuur 180 graden Fahrenheit op een vlees thermometer leest.

gerelateerde artikelen