Effecten van Oxycodon 5MG

August 11

Effecten van Oxycodon 5MG

Oxycodon is een opiaat-achtige medicatie voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Oxycodon kan zelfstandig worden gebruikt of in combinatie met paracetamol met een startende sterkte van 5 mg. Zoals alle narcotische pijnstillers; Naast de pijnstillende eigenschappen kan Oxycodon een aantal bijwerkingen, waarvan sommige ernstig kunnen zijn.

Slaperigheid

Oxycodon is een verdovend medicijn, is slaperigheid een algemeen gerapporteerde neveneffect van het gebruik ervan, terwijl anderen melding van slapeloosheid gemaakt hebben. Sommige patiënten ondervinden ook een gevoel van duizeligheid of duizeligheid. Deze bijwerkingen zal zeer waarschijnlijk afnemen in ernst als de patiënt wordt gebruikt om de medicatie en liggen de effecten verlagen kan. Meer ernstige veranderingen zulke zoals flauwvallen, onvermogen om wakker of vertraagd, ondiepe ademhaling erop duiden kan dat teveel medicatie heeft genomen en garandeert onmiddellijke medische aandacht.

Maag klachten

Vaak voorkomende bijwerkingen van verdovende middelen-achtige pijnstillers zoals Oxycodon zijn maag klachten, zoals misselijkheid en braken gerapporteerd. Oxycodon met voedsel te nemen kan het verminderen van de ernst en de voorwaarde zal waarschijnlijk afnemen in ernst na verloop van tijd. Sommige patiënten, vooral degenen die Oxycodon voor chronische pijn gedurende een lange periode van tijd nemen kunnen constipatie ervaring. In tegenstelling tot andere maag klachten, diarree zal waarschijnlijk niet verbeteren na verloop van tijd en het gebruik van een laxerende kan rechtvaardigen.

Verminderde denken

Sommige patiënten die Oxycodon nemen treden milde verwarring en verminderde denken. Andere patiënten hebben milde angst of agitatie met Oxycodon gebruik gemeld. Net als vele bijwerkingen, de meeste cognitieve veranderingen zal verbeteren met voortdurende Oxycodon gebruik maar sommige patiënten kunnen ontwikkelen van depressie of zie een verslechtering van de bestaande depressie. Ernstige veranderingen in geestelijke status wellicht aandacht door een medische professional.

Mogelijke verslaving

Alle verdovende middelen, met inbegrip van Oxycodon kan vormen voor een potentieel voor fysieke verslaving en misbruik. Recept pijnstillers met Oxycodon moeten alleen zoals voorgeschreven door een arts worden genomen. Bovendien zijn veel patiënten die Oxycodon voor een lange periode van tijd nemen zal ontwikkelen een fysieke afhankelijkheid voor de geneeskunde, zelfs wanneer het is genomen zoals voorgeschreven. Zoals RxList.com, kan stopzetting van Oxycodon leiden tot symptomen van terugtrekking met inbegrip van diarree, braken, ernstige angst, griepachtige ziekte en zweten. Als te veel medicatie wordt genomen, kunnen symptomen van overdosis ervaren met inbegrip van sedatie, bewusteloosheid en vertraagd ademhalingen. Oxycodon is een gecontroleerde-stof-recept die vereisen een zorgvuldige controle van gebruik. Symptomen van overdosis of zoete broodjes bakken moeten onmiddellijk worden gemeld aan een arts.


gerelateerde artikelen