Hoe om te helpen van een kind met een gebrek aan grenzen

September 8

Hoe om te helpen van een kind met een gebrek aan grenzen

Grenzen zijn de grenzen die u hebt ingesteld voor uw kind om ervoor te zorgen, hij is veilig, veilige en gedraagt zich op de juiste manier. Echter, kinderen zijn niet perfect en ze zijn gevoelig voor het overschrijden van grenzen af en toe. Misschien is uw kind spreekt tot u met gebrek aan respect, breekt de regels of geeft uiting aan zijn woede en frustratie door bijten of slaan. Volgens Joan Simeo Munson, die heeft een doctoraat in de psychologie aan de Universiteit van Denver counseling en heeft een prive-praktijk in Colorado, zijn deze gedragingen vaak typisch gedrag voor kinderen. U kunt een kind die geen grenzen door te begrijpen wat er achter zijn gebrek aan grenzen, leer hem hoe te erkennen en respecteren van grenzen en door hem verantwoordelijk.

Stap 1

Vraag uw kind om u te voorzien een paar voorbeelden van wat zij gezonde grenzen beschouwt, adviseert Linda Whitlow, counselor in Jane lange Elementary School in Texas. Bijvoorbeeld, misschien ze zeggen dat een goede grens niet andere kinderen raakt wanneer ze gek is. Dit kunt u meten van haar begrip van grenzen.

Stap 2

Gemakkelijk te begrijpen regels instellen en de gevolgen die uw kind zal worden geconfronteerd wanneer ze deze regels breekt adviseert Munson. Bijvoorbeeld stelt één regel dat ze fysieke grenzen zoals geen raken of bijten moet respecteren. Als uw kind aanrommelen deze grens raakt van haar broer, dwingen onmiddellijk de consequentie dat samen met deze actie gaat, zoals zetten haar in het vak time-out of de inhouding van een voorrecht zoals gaan buiten na het diner.

Stap 3

Help uw kinderen leren grenzen bevatten verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen acties, adviseert Fijt. Bijvoorbeeld, als ze niet haar huiswerk in haar rugzak na wordt gevraagd, haast niet aan haar steun wanneer ze oproepen die u van school smeek je om het te brengen aan haar zodat ze niet een slechte kwaliteit krijgen. Toestaan van haar om het overschrijden van deze grens leert niet haar verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen acties en opent de deur voor meer ongepast gedrag in de toekomst.

Stap 4

Leer uw kinderen om hun eigen grenzen indien nodig, te stellen adviseert Munson. Bijvoorbeeld, als uw kind op haar favoriete pop is aangesloten, laat haar zet het weg voordat haar vrienden komen te spelen. Ze zien dat pop als het belangrijkste wat ze bezit en het gevoel dat haar vrienden hun grenzen zijn overschrijden wanneer ze proberen te spelen met het. Dit kan leren haar waarom het is belangrijk om grenzen te respecteren.

Stap 5

Passen de begrenzing die u in uw huishouden instelt als uw kind ouder, adviseert Fijt. Bijvoorbeeld, als u niet dat haar toestaat tot op heden als ze 14 is, zul je om aan te passen deze grens wanneer het niet meer redelijk te verbieden haar van dating op 18. Ze leert dat bepaalde grenzen voor haar eigen bescherming en welzijn, en dat die grenzen veranderen aangezien ze rijpt en verantwoordelijker wordt.


gerelateerde artikelen