Het belang van lof van ouders

August 8

Het belang van lof van ouders

Ouderlijke lof bevordert het gevoel van vervulling, eigenwaarde en trots op uw kind-- en als zodanig, het werkt om zijn kansen voor succes op alle gebieden van het leven te vergroten. Lof wordt getoond door aard, stimuleren en opbeurende woorden, gezichtsuitdrukkingen, knuffels, een klopje op de schouder, high-fives en een reeks andere verbale en non-verbale acties. Praise stimuleert kinderen tot gevoelsgoed over wie ze zijn en wat ze kunnen doen. Het biedt ook een positieve manier van lesgeven van de problemen die jij en degenen om hem heen.

Onvoorwaardelijke liefde

Kinderen voelen geliefd en leren aanvaarden zelf wanneer u hen loven alleen voor zichzelf. Dit soort lof leert onvoorwaardelijke liefde. Gebruik dit type van lof op elk gewenst moment, zolang het is oprecht. Ongeacht de omstandigheid, lof voor een unieke en speciale persoon leert een kind om in zichzelf te geloven en het helpt versterken van de band van de ouder-kind, omdat hij leert dat u, ook in hem geloven. Dergelijke lof helpt ook een kind die volharden tijdens moeilijke tijden, want hij heeft geleerd om vertrouwen in zijn capaciteiten. Voorbeelden van zinnen die overbrengen van onvoorwaardelijke liefde zijn: "Je bent een prachtig deel van onze familie" of "Ik ben zo blij dat je geboren werd."

Een woord van voorzichtigheid

Het is even belangrijk om uw kind voor specifieke inspanningen en prestaties lof. Maar wees voorzichtig niet om verbinding maken met uw boodschap van onvoorwaardelijke liefde--"I love you"--met een versie die een specifieke inspanning prijst--"I love you voor het instellen van de tabel vanavond!" Het signaal dat je liefde uw kind voor iets wat die ze heeft gedaan. Uitproberen zulks in plaats daarvan: "Mama echt van je houdt. Het verheugt mij dat u instelt in de tabel voor mij. Dank u wel." Deze manier u beide soorten lof maar het verzenden van een bericht dat u uw kind liefde en niet omdat ze iets voor u heeft gedaan.

Herhalen van goed gedrag

Uw kind lof wanneer u zien hem aangaan in positief gedrag. Dit verhoogt de kans dat hij dergelijke gedragingen blijven zal. Lof signaal een dat je bent blij met je kind--belangrijk is voor de meeste kinderen, die ernaar streven om te behagen van hun ouders. Wanneer uw kind prees, geef hem uw onverdeelde aandacht, bukken indien nodig back-up van uw woorden met een non-verbale gebaar, zoals een glimlach of een high-five te maken oogcontact.

Prees inspanningen

Prees de inspanningen van uw kind tijdig kan helpen haar te nemen over uitdagingen later als andere kinderen kunnen worden geneigd op te geven. Elizabeth Gunderson, een assistent Professor in de psychologie aan de Universiteit van de tempel, gevonden dat ouders die hun kinderen vertellen ze zijn "slimme" of "goed in" in plaats van "Je hard geprobeerd samen te stellen dat raadsel," kan eigenlijk stellen hun kinderen tot vraag hun intelligentie wanneer ze worstelen om een taak te voltooien. Ze legde uit dat specifieke lof uw kind leert dat haar acties tot succes leiden. Het is niet dat ze "zo slim;" it's the fact dat ze de uitdaging ontmoette en dacht dat het uit.


gerelateerde artikelen