Wat zijn de behandelingen voor een verstuikte of gescheurde gewrichtsbanden in de voet?

May 27

Wat zijn de behandelingen voor een verstuikte of gescheurde gewrichtsbanden in de voet?

Voet verstuikingen van de ligamenten van de enkel komen vaak voor, met ongeveer 25.000 die zich voordoen elk dag, volgens de de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen. Verstuikingen meestal resultaat uit de enkel naar binnen draaien. Scheuren van de ligamenten staan bekend als verstuikingen, terwijl tranen in spier stammen worden genoemd. Tranen kunnen gedeeltelijk of volledig, en worden gequoteerd als minimale of eerste graad; matige tot ernstige of tweedegraads; of volledig of derdegraads. Terwijl eerstegraads en tweedegraads tranen normaal vanzelf met eenvoudige maatregelen genezen, kunnen derdegraads tranen vraagt om meer complexe medische zorg en behandeling.

RIJST en pijnstillers

De eerste behandeling voor voet verstuikingen bestaat uit het RICE behandeling of rust, ijs, compressie en elevatie. RIJST behandelingen willen verminderen zwelling op de plaats van de schade. Verblijf af en verheffen de voet, ijs toe te passen op de extremiteit rond het letsel en verpakken van de voet in ace verbanden verminderen zwelling. Pijnstillers zoals anti - inflammatoire medicijnen helpen niet alleen met pijn, maar ook verminderen ontsteking en zwelling.

Voor de eerste graad verwondingen, kan behandeling bestaan uit alleen rijst en pijnstillers, met gewicht dragen hervatten na een paar dagen. De voet boven het niveau van hart verheffen voor 48 uur en ijs van toepassing voor 20 tot 30 minuten per keer drie tot vier keer per dag, de American Academy of Orthopaedic chirurgen beveelt.

Spalken of gieten

Terwijl rijst technieken ook tweedegraads en derdegraads helpen-voet verstuikingen, immobilisatie met een splint of gegoten kan worden verlangd om re-verwonding te verhinderen. Derde-graad of volledige tranen casting voor twee tot drie weken kan de gescheurde gebieden te herstellen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt bespoedigen genezing door versterking van het gewonde ligament geleidelijk. Bereik van de beweging zonder weerstand te voorzichtig rekken het ligament kan worden gevolgd door weerstand op basis oefening ter versterking van het ligament. Echografie en elektrische stimulatie kunnen verminderen, pijn en zwelling.

Het ontwikkelen van proprioceptie--de mogelijkheid om de zin waar de verschillende delen van het lichaam zijn--helpt ter voorkoming van verdere schade, de American Academy of Orthopaedic chirurgen benadrukt. Balancing oefeningen helpen ontwikkelen proprioceptie. Enkel verstuikingen niet behoorlijk behandeld treedt op in maar liefst 40 tot 70 procent van de gevallen, volgens de McKinley Health Center aan de Universiteit van Illinois.

Chirurgie

Ligament tranen in de voet zelden vereist chirurgie, maar blijvende instabiliteit maanden na de oorspronkelijke schade wellicht één van de twee types van chirurgie: artroscopie of wederopbouw. Artroscopie onderzoekt de gezamenlijke voor losse stukjes bot of kraakbeen, en om te zien als onderdeel van het ligament is gevangen in het gewricht. Wederopbouw herstelt de gescheurde gewrichtsbanden door de beschadigde uiteinden terug aaneennaaien of andere gewrichtsbanden of pezen gebruikt om het te repareren.


gerelateerde artikelen