Bijwerkingen van Calcium hydroxyapatiet 1000 mg

February 27

Je botten blijven sterk en gezond als gevolg van de aanwezigheid van passende niveaus van calcium in je bloed. Het consumeren van yoghurt, melk, kaas, zalm en spinazie kan helpen zorgen voor dat uw lichaam ontvangt de aanbevolen dagelijkse inname van 1000 tot 1200 mg calcium volwassenen vereisen, het Office van Dietary Supplements rapporten. Uw arts kan ook aanbevelen dat neem een calciumsupplement, zoals calcium hydroxyapatiet, als je niet genoeg van dit mineraal uit uw dieet consumeren. Praat met uw arts over de bijwerkingen van calcium hydroxyapatiet voordat u begint met dit soort calciumsupplement worden behandeld.

Maagklachten

Maagklachten kunnen optreden tijdens het ontvangen van de behandeling met calcium hydroxyapatiet supplementen. Overtollige gas kan zich ophopen in uw maag, wat tot winderigheid of oprispingen leiden kan. Gassiness kan ook leiden tot maag volheid en kan bijdragen tot een tijdelijk verlies van eetlust. Als u te veel calcium consumeren, is het wellicht op risico van de ontwikkeling van hypercalciëmie. Deze aandoening, die wordt gekenmerkt door hoge bloedspiegels van calcium, kan extra maagklachten bijwerkingen zoals misselijkheid, braken of constipatie veroorzaken. Zoek zorg van uw medische provider als u één van deze bijwerkingen vertonen terwijl het nemen van calcium hydroxyapatiet.

Flushing of zweten

Als een neveneffect van het nemen van dit soort calciumsupplement ondervindt u ongebruikelijk huidreacties. De huid over je gezicht of lichaam kan kan worden rood en warm aanvoelt. Overmatig zweten kan ook optreden, MayoClinic.com verslagen, die kunnen leiden tot uw huid te voelen van warme of vochtige. Als deze bijwerkingen aanhouden of ernstig, Raadpleeg uw arts voor verdere evaluatie en zorg.

Droge mond of veelvuldig urineren

Droge mond treedt op als een neveneffect van het consumeren van teveel calcium hydroxyapatiet. Langdurige behandeling met een dagelijkse dosis van 1000 mg van deze calciumsupplement kan leiden tot irritatie van de keel, dikke, kleverige speeksel en verhoogde dorst. U kan ook steeds vaker dan normaal plassen. Praat met uw arts als deze bijwerkingen niet oplossen of in combinatie met plassen pijn of onbedoeld gewichtsverlies voorkomen. Ook kunnen droge mond en vaak moeten plassen tekenen van alternatieve gezondheidskwesties, zoals hoge bloedsuikerspiegel of een blaasontsteking.

Hoofdpijn of vermoeidheid

Hoge bloedspiegels van calcium veroorzaakt door het nemen van hoge dosissen calcium hydroxyapatiet kunnen leiden tot hoofdpijn of vermoeidheid. Deze bijwerkingen kan verstoren uw vermogen te blijven actief of geconcentreerd tijdens uw normale dagelijkse activiteiten.


gerelateerde artikelen