Kan een voetbal worden geschopt beter met een bepaald soort schoenen?

March 12

Kan een voetbal worden geschopt beter met een bepaald soort schoenen?

Top voetbal sterren steunen high-end schoenen. Spelers zoals Landon Donovan van de Los Angeles Galaxy, Lionel Messi van Barcelona en anderen lopen advertenties elke keer als ze spelen en modellen op de markt gebracht door Nike, Adidas, Diadora, Puma en andere toonaangevende Klang makers weer te geven. Uw vraag als een recreatieve of amateur voetbalspeler centra op of schoen type een verschil maakt, vooral als uw speelvlak niet een perfect onderhouden grasveld is zoals de profs genieten.

Geschiedenis

Moderne voetbalschoenen traceren hun afkomst aan de schoen van de Dassler geïntroduceerd in 1954 door Adi Dassler, oprichter van Adidas. Het featured cutaway enkels en zacht leer voor een verlaging van 50% in gewicht, schrijft Adrian Lees, een oefening wetenschappen professor aan Liverpool John Moores University, in een hoofdstuk over voetbal apparatuur en biomechanica in "Wetenschap en voetbal." De schoenen kost twee keer zoveel als de zwaardere laarzen van de tijd maar toegestaan voetballers naar track-meet snelheid te bereiken als zij sprintte, evenals bereiken beter gevoel voor de bal voor het schoppen. Belangrijkste te schoppen was van de Dassler invoering van schroef-in studs aan de lengte van de nagel aan de slordigheid van het speelveld, vooral in regenachtige Noord-Europa belangrijk. Dit mag vooral veilige voet voor de voet van de plant, cruciaal voor het succes van doel kicks en vrije trappen.

Typen

Type schoen "hangt af van hoeveel steun moet uw voet," zegt Wes Harvey, voormalig coach van het team van de mannen van de Morgan State University en een speler zelf. "I like klampen, omdat ze extra ondersteuning aan de onderkant van je voet hebben." Als je indoor soccer speelt, moet u een volledig verschillende schoen ontwerpen gezien de kunstmatige oppervlakken gebruikt. Schaatshal bekledingen betrekken een kort dutje als een tapijt of langere soorten plastic gras. "Indoor schoenen hoeft niet de steun van buiten schoenen," Harvey notities, "maar de lichtere indoor schoenen laat je voet sneller. Indoor vereist een snellere eerste stap. Outdoor heeft grotere afstanden en vereist dus meer vermogen en minder voet snelheid."

Functies

Lees eens op het belang van het bedrag van de greep de schoen op het oppervlak als een onderdeel van de kwaliteit van uw schoppen biedt. Het type zool--buiten schoenplaatjes zijn gegoten thermoplastisch polyurethaan en indoor schoenen zijn tandvlees rubber, bijvoorbeeld--de stud configuratie "kan leiden tot een verandering van de 250 procent in de mate van tractie aangeboden', schrijft de wijnmoer. Als onderdeel van de aanplant en het schoppen van beweging, spelers moeten een oppervlak-passende schoen die is niet te glad, zodat zij dreigen te vallen, noch ook grippy, "een gevaar dat spelers knie en enkel verwondingen lijden zal als hun voeten worden vergrendeld tijdens bochten en manoeuvres" poseren, wijnmoer schrijft.

Deskundige inzicht

John Scott, die resulteert in voetbalschoenen voor Endeavor sport, het moederbedrijf van postorder bedrijf Eurosport, merkt op dat high-end volwassen voetbal schoenen functie "balcontrole elementen die er zijn om te helpen spelers verbeteren hun aanraking en het vermogen om te leiden en te draaien van de bal." Daarbij kan men denken stiksels, rubber elementen op de zijkanten van het bovendeel en opvulling of kussen-achtige elementen, merkt hij. Niet alle spelers willen balcontrole ontwerpfuncties, voegde hij toe. "Sommige spelers het gevoel dat wanneer u deze elementen aan de bal toevoegt, je weg te enkele aanraking nemen," stelt hij.


gerelateerde artikelen