Bijwerkingen van Retin-A Micro

November 16

Bijwerkingen van Retin-A Micro

Retin-A Micro is een actueel medicatie van tretinoïne die wordt gebruikt voor de behandeling van acne. Tretinoïne is een vorm van vitamine A dat het huidoppervlak doordringt te ontkoppelen van de follikels en houd poriën duidelijk om te voorkomen dat toekomstige breakouts. De Micro vorm van Retin-A biedt microsfeertechnologie te helpen verminderen van irritatie die kan optreden. Ondanks de voordelen zijn er sommige bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Retin-A Micro

Irritatie van de huid

De meest voorkomende bijwerking met Retin-A Micro is de irritatie van de huid, omdat deze medicatie hard op uw huid worden kan. Deze irritatie kan de huid te overdreven rood, droog, gezwollen, crusted of blaren veroorzaken. In dit geval is het belangrijk om de frequentie van het gebruik van de medicatie tijdelijk te verlagen. Extreme weersomstandigheden zoals wind of kou kan ook irriterend voor de huid behandeld met Retin-A Micro. Tretinoïne heeft eerder veroorzaakt ernstige irritatie bij patiënten met eczeem, dus, als u lijdt aan deze aandoening, wees voorzichtig met Retin-A Micro.

Warmte of stekende

Ondervindt u een gevoel van warmte of stekende wanneer u Retin-A Micro toepast. Deze bijwerking is volkomen normaal en duurt meestal slechts een korte tijd.

Branden en jeuk

Branden en jeuk kunnen optreden na het gebruik van Retin-A Micro. Soms zijn deze bijwerkingen verdwijnen of verdrijven na een paar weken. Als ze een probleem geworden of niet weggaan, melden uw arts zodat uw dosering kan worden gewijzigd.

Milde ongemak of Peeling

Treden milde ongemak of peeling wanneer u eerst begint met behulp van deze medicatie. Soms ziet u zelfs een lichte blos op je gezicht. Dit is gebruikelijk in ongeveer de helft van de mensen die houden van Retin-A Micro. Het verbetert meestal binnen vier weken na het starten van uw behandeling, zodra uw huid is gewend aan de medicatie.

Meer Breakouts

Omdat dit medicijn puistjes op het oppervlak brengt, is het waarschijnlijk dat uw acne kan erger worden voordat het beter.

Zonnebrand

Uw huid is gevoeliger voor zonlicht, met inbegrip van sunlamps, en zal dus gemakkelijker zonnebrand. Als u een zonnebrand hebben of ontvangt van een zonnebrand tijdens het gebruik van dit medicijn, stoppen met Retin-A Micro totdat u hebt volledig hersteld. Tijdens het gebruik van Retin-A Micro, altijd Gebruik zonnebrandproducten met een SPF-rating van ten minste 15 en Draag beschermende kleding over uw behandelde gebieden.

Droge huid

Vanwege de hardheid van dit medicijn ondervindt u zeer droge huid. U kunt het probleem verhelpen met behulp van een sterke sussend uw huid om vochtig te houden.


gerelateerde artikelen