Wat betekent het als je lichaam vitamine D mist?

November 22

Een tekort aan vitamine D is een zeer ernstig probleem dat kan pijn uw botstructuur en extreme ongemak veroorzaken. Vinden van alternatieve bronnen van vitamine D is essentieel voor iedereen die met een probleem met een deficiëntie. De meeste omstandigheden die leiden tot lage vitamine D is een gebrek aan blootstelling aan zonlicht en een onvoldoende voeding.

Oorzaken van vitamine D-deficiëntie

De belangrijkste oorzaak van vitamine D-deficiëntie is niet het hebben van genoeg huid blootgesteld aan de zon regelmatig. Sommige culturen handhaven een strikte dress standaard waarvoor mensen worden verdoezeld terwijl buiten. Donkere mensen en de ouderen die niet buiten veel waagt zijn veel minder efficiënt zijn op het produceren van vitamine D uit zonlicht. Om te voorkomen dat deficiencines, krijgen buiten meer of toevoegen van een bron van vitamine D in uw normale dieet.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De aanbevolen hoeveelheid vitamine d fluctueert gebaseerd op uw leeftijd maar het forfaitaire bedrag voor iedereen tussen de leeftijd van 1 jaar en 70 15 mcg vitamine d per dag is. Zuigelingen minder dan een jaar oud 10 mcg per dag moeten krijgen en volwassenen boven de 70 hebben 20 mcg per dag nodig. Ongeveer 15 mcg vitamine D bedraagt slechts een paar uur van de blootstelling aan de zon elke week en de meeste mensen nooit ongerust maken moet over het feit dat gebrekkige.

Bijwerkingen van deficiëntie

Een van de belangrijkste bijwerkingen van een vitamine D-deficiëntie is een tekort aan calcium in het lichaam. Wanneer er niet genoeg vitamine D aanwezig, calcium kan niet efficiënt in het lichaam worden geabsorbeerd en de meeste van de calcium die wordt geconsumeerd wordt ook uitgescheiden. Calcium moet worden leeched uit de botten te voldoen aan de eisen van het lichaam. Wanneer calcium wordt getrokken uit de buurt van de botten van kinderen niet kunnen vormen ze goed, leidt tot een aandoening bekend als rachitis. De ledematen van kinderen buigen terwijl het groeien met rachitis, en ze eindigen met een misvormde skelet. Bij volwassenen wanneer calcium is leeched uit beenderen, beginnen langzaam ze te verzachten en pijnlijk worden. Spierpijn en zwakte is ook een bijwerking van vitamine D-deficiëntie en met zwakke botten en zwakke spieren, gebrekkige mensen gekwetst veel vaker.

Bronnen van vitamine D

Door gewoon naar buiten voor een paar uur per week, zijn de meeste mensen in staat om te voorkomen dat een vitamine D-deficiëntie. Als de UV-stralen uit zonlicht uw huid hit, reageren de stralen met dehydrocholesterol productie van vitamine D, dat de rest van je lichaam levert. Voor sommige reden bent u niet in staat om eruit te komen in het zonlicht vaak genoeg of je lichaam zal niet efficiënt vitamine D uit zonlicht synthetiseren, zult u moeten krijgen uw vitamine D uit andere bronnen. De beste bron die er is levertraan en die kan worden verkregen als een supplement of door het eten van verse kabeljauw. Eieren en vette vis zoals zalm en tonijn zijn ook uitstekende bronnen van vitamine D. Er zijn veel graan en melk die zijn verrijkt met vitamine D zo goed en als je niet kunt krijgen wat je nodig hebt uit voedsel je supplementen van de meeste gezondheid winkels kunt kopen.


gerelateerde artikelen