Hoe werkt Glucosamine?

June 23

Hoe werkt Glucosamine?

Glucosamine is een voedingssupplement gebruikt voor de behandeling van pijn in de gewrichten en artrose. Volgens de National Institutes of Health (NIH), hebben glucosamine supplementen bewezen effectief bij de behandeling van artrose van de knie. Verschillende soorten glucosamine supplementen zijn beschikbaar op de meeste health food winkels en apotheken. Glucosamine supplementen zijn afgeleid van schaaldieren of groenten.

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten uitgedund en versleten. Dit is een veel voorkomende aandoening als mensen ouder worden. Het kraakbeen fungeert als een kussen en de Schokbreker tussen de botten. Deze voorwaarde resulteert in pijn in de gewrichten, ontsteking en beperkte mobiliteit. Artrose is gebruikelijk in de handen, voeten, rug, heup en knieƫn.

Gezond kraakbeen

Gezond kraakbeen bestaat uit een extracellulaire matrix die uit water, collageen en Proteoglycaan bestaat. De water Proteoglycaan voorzien van smering en kracht, en te voorkomen dat de afbraak van het kraakbeen. Omdat kraakbeen geen een bloedtoevoer, worden water en Proteoglycaan geleverd uit lichaamsvloeistoffen tijdens normale menselijke bewegingen. Dus, kraakbeen groeit en herstelt zich relatief langzaam in vergelijking met andere bindweefsels.

Stimulatie van Proteoglycans

Glucosamine is aangetoond dat het stimuleren van de bouw van proteoglycans, waarmee de structuur, of draden, aan de extracellulaire matrix. Ze binden met water en reguleren van de beweging van moleculen in de matrix. Als Proteoglycaan inhoud afneemt, is het kraakbeen wordt gevoelig voor aantasting.

Vorming van glycosaminoglycanen

Glucosamine is essentieel voor de vorming van glycosaminoglycanen, die houden van water binnen de gewrichten tijdens normale bewegingen. Het water gehouden binnen de gezamenlijke besluiten als een schokdemper. Als er meer water wordt gehouden in het gewricht, zal meer demping en bescherming beschikbaar zijn. Glycosaminoglycaan niveaus dalen naarmate mensen ouder worden.

Synoviaal vocht

Glucosamine wordt gedacht aan het verhogen van de hoeveelheid en de dikte van synoviaal vocht in de gewrichten. Hierdoor wordt het gewricht om meer water, waardoor de demping te houden. Synoviaal vocht ook het gewricht smeren en verhoging van de viscositeit van de vloeistoffen. Synoviaal vocht verdrijven met leeftijd en artrose.


gerelateerde artikelen