Wat zijn de tekenen en symptomen van ontrafeling Iliac aneurysma?

February 10

Wat zijn de tekenen en symptomen van ontrafeling Iliac aneurysma?

De iliacale slagader is een grote slagader gevonden in beide benen, aftakkingen van de aorta in de onderbuik om te dienen als de grote bloed toevoer aan het bekken en elk been. Op zijn beurt, elk van de iliacale slagaders vertakken in kleinere slagaders die dienen de gehele onderste extremiteiten. Een aneurysma is een term gebruikt om een deel van de slagader muur die is explosief of verbreed naar buiten, veroorzaakt door zwakke slagader muren, volgens Stanford Medicine. Begrijpen van de tekenen en symptomen van een iliac aneurysma kan helpen u zoeken prompte en effectieve medische zorg.

Doffe pijn in de onderbuik

Een iliac aneurysma kan leiden tot symptomen zoals lagere buikpijn, volgens de Universiteit van Chicago. Misschien voel je ook pijn in de onderrug of in de lies. Deze pijn kan gevoeld worden als DOF en kloppend. De pijn kan verschijnen, dan verdwijnen. Het kan minuten of langer duren, en elk scenario kan afwijken, afhankelijk van de omvang en de ernst van het aneurysma. U moet weten dat sommige aneurysma asymptomatisch zijn, wat betekent dat je kan het helemaal niet ervaren geen symptomen.

Plotselinge, scherpe pijn

Een ontleden aneurysma kunnen een levensbedreigende aandoening als de binnenmuren van de slagader scheur, beter bekend in de medische wereld als een dissectie of breuk. Deze scheuren heeft ook vergeleken als een "rippen" gevoel door velen die zulke pijn hebben ervaren. De pijn is een plotselinge en scherpe. Krijg onmiddellijk naar een ziekenhuis.

Gevoelloosheid of tintelingen

Een aneurysma is meestal veroorzaakt door een soort slagader ziekteproces, zoals aderverkalking of verstopping van de slagaders. Elk gewenst moment die een slagader geblokkeerd is, kan zuurstofrijk bloed niet bereiken alle gebieden van het lichaam. In het geval van de iliacale slagader, die het bekken en de benen levert, ondervindt u sensaties van koude in het betreffende been. Uw bekken of het been kan voelen gevoelloos en kan pijn wanneer u wandelen of zitten, bukken of verdraaien.

Gebrek aan voldoende bloedstroom

Omdat de ontleden slagader een scheur in de binnenste muren van de slagader veroorzaakt, lekt het vaak bloed dat zich in het vaartuig en de omliggende weefsels ophopen kan, blokkeren van voldoende bloedtoevoer naar de extremiteit, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek. Dit kan een sensatie van tintelingen of gevoelloosheid, die wordt vaak gecombineerd met pijn veroorzaken. Plotselinge verlies van zuurstof vervoerd door bloed naar de extremiteit kan leiden tot zwakte van het been of de onmogelijkheid om het te gebruiken.


gerelateerde artikelen