Effecten van het zwemmen op het ademhalingsstelsel van de mens

April 29

Effecten van het zwemmen op het ademhalingsstelsel van de mens

De menselijke ademhaling systeem reageert op oefening zwemmen in positieve en soms negatieve, manieren. Zwemmen werkt je hele lichaam en is een goede calorie-brander. Uw spieren nodig om te blijven bewegen in het water, hoewel, en duwen langs de waterdichtheid, een stabiele en betrouwbare bron van voedingsstoffen om te branden, evenals zuurstof om brandstof uw stofwisseling.

Oefening en inspanning

Elke vorm van aërobe oefening verhoogt uw ademhaling. Aërobe oefening verhoogt ook uw hartslag en uw bloedcirculatie in reactie op inspanning. Uw longcapaciteit en de efficiëntie waarmee u deelnemen aan zuurstof en het overbrengen van bloedvaten bepalen hoe snel en hoe ver u kunt zwemmen.

Zwemmen-voorwaarden

Voorwaarden voor zwemmen maken je longen meer krachtige en efficiënte, volgens Sharon Plowman en Denise Smith, auteurs van "Exercise Physiology voor gezondheid, fitheid en prestaties." Zij verklaren dat u zelf bij het uitblazen van lucht onder het water te overwinnen van hydrostatische druk moet uitoefenen, en dat het proces uiteindelijk Long kracht verbetert. Zij verklaren ook dat ademhaling tijdens alle lijnen behalve rugslag moet u gelijke tred houdend in adem, wat in diepe ademhaling resulteert. Je inademt volledig na het legen van uw longen en longcapaciteit dientengevolge geleidelijk te verhogen. Ze suggereren ook dat zwemmen de horizontale positie uw potentiële longfunctie maximaliseert.

Verhoogde blootstelling

Je adem diep terwijl je zwemmen, uw verhoogde zuurstofopname verhoogt uw blootstelling aan verontreinigingen van chemische stoffen in het zwembad. U kunt nooit respiratoire nood ondervinden als een casual schoot zwemmer die gebruik maakt van de buitenzwembaden. Nochtans, wanneer u uit te vaak in een overdekt zwembad werken, de chemische stoffen gebruikt en geproduceerd door de ontsmetting proces kunnen veroorzaken astma-achtige symptomen. Hoesten, piepende ademhaling en gevoel kort van adem zijn enkele van de problemen zwemmers verslag, volgens de Centers for Disease Control en preventie of CDC.

Overwegingen

De potentiële voordelen van zwemmen op uw luchtwegen zetten degenen die last hebben van irritatie van de Long in een dilemma. Oefening geïnduceerde astma treft zwemmers in, en soms uit, het zwembad. Gelukkig, medicijnen zijn beschikbaar om te helpen aanvallen te voorkomen voordat ze optreden, of zodra ze doen. Praat met uw arts voor de diagnose van uw ademhalingsproblemen en om te helpen hen te verhelpen zodat u kunt blijven profiteren van de gezondheidsvoordelen van zwemmen.

Waarschuwing

Je adem tijdens inspanning is een slecht idee in het algemeen, en met name bij het zwemmen. Het kan bloeddruk spikes en stroomuitval. Hypoxische opleiding omvat bewust beperken het aantal ademhalingen u nemen terwijl het sprinten hard aan het verharden van uw systeem om te overleven van zuurstof ontbering. Zodra gebruikt voor topsporter opleiding, de praktijk gefilterd tot atleten met lagere fitnessniveaus. De praktijk is nutteloos voor de gemiddelde volwassen fitness zwemmer, en potentieel gevaarlijk is, zoals beschreven door Dr. Paul Hutinger, een Masters zwemmer en zwemmen coach, in "High Intensity Training en het belang daarvan voor een hemorragische beroerte."


gerelateerde artikelen