Tonsillitis In tienerjaren

September 25

Tonsillitis In tienerjaren

Tonsillitis treedt op als de amandelen door een infectie ontstoken. De voorwaarde kan van invloed zijn op de kinderen van alle leeftijden en onmiddellijke behandeling kan vereisen. Omdat tonsillitis besmettelijk is, is het essentieel om te weten van de tekenen en symptomen, die nabootsen kunnen de gewone verkoudheid of de griep, zodat u kunt zoeken naar passende medische interventie zo spoedig mogelijk.

Definitie en prevalentie

Uw tiener amandelen taak is om te helpen met het bestrijden van infecties. Wanneer de amandelen rode worden, wordt gezwollen en ontstoken, het genoemd om tonsillitis. Als uw tiener tonsillitis heeft, zijn amandelen kunnen ook de ontwikkeling van een gele of witte coating. Volgens John Fry en Gerald Sandler, auteurs van "gemeenschappelijke ziekten: hun natuur, prevalentie en zorg," tonsillitis komt het meest voor tussen de leeftijd van 5 en 8 en opnieuw tijdens de tienerjaren.

Oorzaken

Tonsillitis kan worden veroorzaakt door een virus of een bacterie. Als de aandoening wordt veroorzaakt door een virus, zal uw tiener moeten wachten totdat het uit omdat deze infecties verdwijnen op hun eigen. Als uw tiener tonsillitis wordt veroorzaakt door bacteriën, zal haar arts waarschijnlijk een ronde van antibiotica voor de behandeling van het voorschrijven. Tieners kunnen vangen tonsillitis door het delen van drankjes en gebruiksvoorwerpen met besmette mensen. Uw tiener kan ook tonsillitis vangen door komen in contact met het vocht van de keel van een besmet persoon, die door het wordt gehoest gebeuren kan op en door het delen van een gemeenschappelijke kopje of gemeenschappelijke gebruiksvoorwerpen.

Symptomen

Rode, gezwollen amandelen zijn een van de meest voorkomende symptomen van tonsillitis, maar tieners mogelijk ook klagen van een zere keel of hebben moeite met slikken. Bijkomende symptomen van tonsillitis zijn koorts, vergrote lymfeklieren in de hals, een krassend stem, slechte adem, hoofdpijn, buikpijn en een stijve nek. Als uw tiener een van deze symptomen heeft, maak een afspraak met uw tiener kinderarts. Zijn arts zal waarschijnlijk een cultuur-test om te bepalen of de symptomen als gevolg van tonsillitis doen.

Overwegingen

Als uw tiener van klaagt raadt een zere keel voor meer dan 24 uur, maak een afspraak met haar kinderarts, de website MayoClinic.com. Als blijkt dat uw tiener bacteriële tonsillitis heeft, eindig de gehele toer van antibiotica om ervoor te zorgen dat de bacteriën heeft zijn weggevaagd en om te voorkomen dat de infectie terugkeren. Kinderen hebben frequente tonsillitis wellicht chirurgie. Volgens KidsHealth vereisen kinderen die tonsillitis tussen vijf en zeven keer per jaar vaak krijgen een tonsillectomie, die de verwijdering van de amandelen is ter voorkoming van toekomstige aanvallen van tonsillitis.


gerelateerde artikelen