Zwangere vrouwen kunnen eten Yams?

December 23

Zwangere vrouwen kunnen eten Yams?

Een gezonde voeding is belangrijk, vooral als je zwanger bent of van plan een zwangerschap. De juiste voedingsstoffen te eten tijdens de zwangerschap zal helpen uw baby om te ontwikkelen en te groeien. Yam zijn een veilige aanvulling op uw dieet--hoog in kalium en vezels, laag in vet en natrium en rijk aan antioxidanten met belangrijke voedingsstoffen.

Identificatie

Bestaande uit meer dan 150 soorten, zijn Yam de knollen van de dikke, tropische wijnstok te vinden in Zuid- en Midden-Amerika, de Antillen, Azië en Afrika, maar niet vaak geteeld in de Verenigde Staten. Yam zijn vaak onjuist geïdentificeerd als zoete aardappelen, maar ze zijn botanisch niet verbonden. Vergelijkbaar in grootte en vorm met zoete aardappelen, Yam bevatten meer natuurlijke suikers maar zijn niet zo rijk aan vitamine A en C. Yam kan toenemen tot meer dan 7 voet lang en weeg 120 kg met vlees variërend van tinten van gebroken wit, geel, roze en paars.

Vitamine A

Yam zijn een bijzonder rijke bron van de antioxidant vitamine A--166 IU per kopje--die belangrijk is voor bot en cel groei met name in perioden wanneer cellen vermenigvuldigen en ontwikkelen, zulke zoals tijdens de zwangerschap. Een tekort aan vitamine A kan het verhogen van moeder-naar-kind overdracht van HIV-1, volgens de "American Journal of Clinical Nutrition" in mei 2000. De veiligheid en de vereniging van aangeboren afwijkingen met hoge doseringen vitamine a van beta-caroteen in supplementen is niet opgezet, zodat het Linus Pauling Instituut raadt zwangere vrouwen krijgen deze essentiële voedingsstof van voedsel, zoals Yam. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor zwangere vrouwtjes leeftijd 14 tot en met 18 jaar is 2.500 IU; die leeftijd 19 jaar en ouder 2,567 IU vereisen.

Andere voedingswaarde

Het is belangrijk voor zwangere vrouwen om te eten van voedingsmiddelen die rijk zijn in foliumzuur te helpen voorkomen dat aangeboren afwijkingen van de hersenen en het ruggenmerg en zichzelf te beschermen tegen kanker en beroerte. Yam leveren 22 mcg van folaat per kopje richting de RDA 600 mcg. Ijzer in Yam helpt spieren ontwikkelen in zowel de moeder en de baby en voorkomt dat bloedarmoede. Ijzer kan ook het risico van vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. Een kopje van Yam, verstrekken 19 mg calcium, helpt het zenuwstelsel, spieren en de bloedsomloop systemen gezond te blijven. Zonder voldoende calcium in de voeding gebruikt een zwangere vrouw lichaam calcium uit haar botten te geven aan haar groeiende baby.

Wild Yam

Wild Yam hebben traditioneel gebruikt als een behandeling voor verschillende aandoeningen, met inbegrip van zwangerschap-gerelateerde misselijkheid. Mexicaanse wild yam is een primaire bron van synthetisch progesteron, androgenen en cortison als gevolg van een ingrediënt genaamd diosgenin. Diosgenin is een actieve steroïde onderdeel dat effecten vergelijkbaar met oestrogeen produceert. Vanwege het potentiële risico van invloed zijn op het hormoonniveaus en samentrekkingen van de baarmoeder, moeten zwangere vrouwen vermijden nemen van kruiden supplementen met wild yam.


gerelateerde artikelen