Wat zijn de symptomen van lage bloedplaatjes veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B12?

February 11

Wat zijn de symptomen van lage bloedplaatjes veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B12?

De medische term voor een laag aantal bloedplaatjes is trombocytopenie. Er zijn verschillende stoornissen die leiden de aandoening tot kunnen, met inbegrip van vitamine B12-deficiëntie en folaat deficiëntie. Tekenen en symptomen van trombocytopenie kunnen verschijnen plotseling of over een langere periode van tijd, volgens het nationale hart Long- en bloed Instituut. Personen die milde ziekte hebben kunnen hebben geen tekenen of symptomen dus wordt het belangrijk dat routine bloed testen.

Blauwe plekken

De medische term voor kneuzingen is purpura. Dit verwijst naar paars bruin of rood blauwe plekken onder de huid, volgens nationale hart Long- en bloed Instituut. Bloedplaatjes zijn verantwoordelijk in de trapsgewijze gebeurtenissen die leiden tot de stolling van het bloed. Wanneer het aantal bloedplaatjes wordt verminderd of de bloedplaatjes niet functioneel zijn, kunt u last heeft van interne of externe bloeden. Het nationale hart Long- en bloed Instituut zegt dat externe bloeden dat tot het kneuzen of purpura leidt is meestal het eerste symptoom van een lage bloed bloedplaatjes.

Neusbloedingen

Bloeden uit het weefsel voering de neus kan optreden vanwege de zeer kleine irritaties of verkoudheid, volgens MedlinePlus. Wanneer bloedplaatjes tellingen worden verlaagd, het dunne weefsel in de neus nog gemakkelijker zal bloeden en bloedplaatjes is niet beschikbaar voor het stollen van het bloed. Neusbloedingen moeten stoppen binnen 20 minuten of u dient onmiddellijk noodhulp. Als u last van trombocytopenie veroorzaakt door vitamine-B12-deficiëntie heeft, treden neusbloedingen waarvoor medische verzorging te stoppen.

Petechie uitslag

Personen die lijden aan lage bloedplaatjes graven kunnen ook ervaren pinpoint middelgrote rode paarse vlekken net onder de huid, zegt MayoClinic.com. Hoewel ze vaker op alleen de lagere benen voorkomen, kunnen zij overal presenteren op het lichaam. Zij vertegenwoordigen minuut bloeden of bloeding onder de huid en zijn erg klein, meestal 1 tot 2 millimeter in diameter. Deze gebieden kunnen ontwikkelen na kleine trauma of na geen zichtbaar letsel.

Spontane bloeden

Lage bloedplaatjes graven kunnen het ook leiden tot bloed in de urine, de ontlasting of bloeden van het tandvlees en langdurig bloeden uit bezuinigingen, volgens MayoClinic.com. Vrouwen kunnen ongewoon zware menstruatie optreden. Spontane bloeden kan ook leiden tot vanwege een laag aantal bloedplaatjes en het verminderde vermogen van het lichaam stollen de vlek op daartoe geschikte tijdstippen.


gerelateerde artikelen