Vezelrijk & Low zout dieet

July 29

Vezelrijk & Low zout dieet

Verhoging van het bedrag van de vezel in uw dieet heeft vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van lagere bloedcholesterol, genormaliseerde stoelgang en gewichtscontrole. Een afname van zout inname verlaagt de bloeddruk en vermindert uw risico op hart-en vaatziekten. Na een vezelrijk, kan laag-zout dieet u helpen beheren van uw gezondheid en voorkomen van eventuele belangrijke gezondheidsproblemen.

Vezel aanbevelingen

Vezel aanbevelingen verschillen, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Mannen tussen de leeftijden van 14 en 50 hebben de hoogste vezel aan 38 g per dag nodig heeft. Wanneer een man de leeftijd van 51 bereikt, moet vezel dalen tot 30 g per dag. Vrouwen tussen 14 en 18 moeten het consumeren van 36 g vezels per dag, overwegende dat vrouwen tussen 19 en 50 25 g per dag moeten consumeren. Vrouwen in de leeftijd 51 en oudere moet verbruiken 21 g vezels per dag.

Tips voor het verhogen van de Fiber

Kies zemelen of volkoren granen voor het ontbijt in plaats van suikerhoudende, lage-fiber rassen. Controleer etiketten en opteren voor granen met ten minste 5 g vezels per portie. Voeg overvloed van verse groenten en fruit in uw dieet. Eten van de huid waar mogelijk, waarin een groot bedrag van de vezel. Verfijnde brood en pasta's vervangen door hele korrels rassen. Kiezen voor bruine rijst in plaats van witte rijst. Terwijl het beter is te verhogen van uw vezel inname door het voedsel dat je eet, overwegen een vezel-supplement als u vinden het moeilijk om uw behoeften te voldoen. Praat met uw zorgverzekeraar voor het begin van elke suppletie.

Natrium aanbevelingen

De natrium-richtsnoeren voor gezonde volwassenen worden ingesteld op minder dan 2300 mg per dag. Hoe lager u kunt krijgen uw inname van natrium, hoe beter. Cleveland kliniek stelt vast dat een verlaging tot minder dan 2 000 mg dagelijks voordelig voor gezonde volwassenen zijn kan. Voor iedereen met hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk, kan een natrium-beperking van minder dan 1.500 mg dagelijks meest voordelig zijn. Een beperking van minder dan 1.500 mg natrium per dag is ook aanbevolen voor risicovolle populaties, zoals Afro-Amerikanen en middelbare leeftijd aan bejaarde volwassenen.

Tips voor reductie van zout

Een van de gemakkelijkste manieren om zout is het vergroten van de hoeveelheid verse, hele voedsel dat je eet. Fruit, groenten, vis en onverwerkte granen zijn natuurlijk laag in natrium. Verpakte levensmiddelen, conserven en bevroren voedsel bevatten meestal grote hoeveelheden zout. Als u geen tijd hebt om het bereiden van vers voedsel en moet het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen, kies natriumarm of natriumvrij rassen waar mogelijk. Gebruik in plaats van zout toe te voegen tijdens het koken, verse kruiden, specerijen natriumvrij of citrus sappen.

Restaurant voedingsmiddelen bevatten vaak een aanzienlijke hoeveelheid natrium als goed. Probeer te eten thuis mogelijk. Wanneer je uit eten, verzoeken dat de chef-kok geen zout toevoegen.


gerelateerde artikelen