Plotselinge winderigheid, diarree en vezelrijk

June 12

Plotselinge winderigheid, diarree en vezelrijk

Plotselinge winderigheid en diarree zijn twee van de meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met het eten van een vezelrijk dieet. Eten van grote hoeveelheden van oplosbare vezels kan leiden tot overmatig gas en gemeenschappelijke winderigheid. Als u plotseling scripties symptomen ontwikkelen, mag u proberen te verminderen van de hoeveelheid vezels die u momenteel eet en Verhoog langzaam het over een periode van een paar dagen. MedlinePlus meldt dat de gemiddelde volwassene wordt aanbevolen tussen 20 en 35 gram per dag, terwijl de meeste Amerikanen verbruikt slechts tussen 10 en 15 mg innemen.

Plotselinge winderigheid

Plotselinge winderigheid is een gemeenschappelijk optreden wanneer je vezelrijk voedsel eet of als u van vezel supplementen gebruikmaakt. Gas vormen uit of het slikken van teveel lucht of bacteriële interacties in uw darmen. Kleine hoeveelheden lucht Voer uw spijsvertering wanneer je eet, maar als u slikken van teveel lucht u maagpijn, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse kan ontwikkelen. De meeste van dit soort gas wordt uitgestoten via oprispingen. De bacteriën in uw dikke darm mogelijk niet gewend is aan het bedrag van de vezel u bent inname, die in overmatige hoeveelheden gas resulteren zal.

Diarree

Diarree is een symptoom waarin passeer waterige, losse ontlasting vaak. Als u plotseling verhogen van uw vezel inname, kunt u diarree ontwikkelen voor een korte periode van tijd. Diarree is een gemeenschappelijk symptoom dat gekoppeld aan verschillende voorwaarden worden kan. Als u merkt dat je diarree langer dan 3 dagen duurt, bellen met uw arts. Oplosbare vezel helpt Voeg bulk aan uw ontlasting en regelmatige stoelgang bevordert. Eten van vezelrijk voedsel, zoals bonen, erwten, hele granen en linzen, kan een aanval van plotselinge winderigheid en diarree veroorzaken.

Vezelrijk dieet

Voedingsvezels is het deel van een plantaardig voedsel dat is onverteerbaar. Oplosbare vezels is water oplosbaar, wat betekent dat het absorbeert water in het spijsverteringsstelsel en het type van vezel dat ervoor zorgt dat het meeste gas. Onoplosbare vezels doet geen water absorberen tijdens de spijsvertering en helpt reguleren uw stoelgang. De Mayo Clinic vindt u enkele van de meest voorkomende vezelrijk voedsel, met inbegrip van frambozen, appels, bananen, vijgen, bran flakes, haverzemelen, deegwaren, havermout, popcorn, spliterwten, limabonen, amandelen, pecannoten, broccoli, artisjokken en suikermaïs.

Overweging

Sommige fiber supplementen, zoals psyllium husk of lijnzaad, kan bevatten hoge hoeveelheden vezels. Natuurlijke laxeermiddelen zijn niet bedoeld voor gebruik op lange termijn. Als u eventuele bijwerkingen tijdens het gebruik van natuurlijke laxeermiddelen ontwikkelt, bellen met uw arts voor een beoordeling.


gerelateerde artikelen