How to Deal met een gebroken enkel

October 29

How to Deal met een gebroken enkel

Er zijn meer dan twee dozijn botten in elke voet en drie botten in elke enkel gezamenlijke, volgens MayoClinic.com. Deze botten maken een gebroken enkel een gemeenschappelijke schade vanwege de hoeveelheid stress, de meeste mensen op hun voeten zetten door het doen van eenvoudige dagelijkse taken zoals wandelen en uit te oefenen. Terwijl de medische behandeling voor een gebroken enkel afhankelijk van de exacte gebied in dat de breuk zich heeft voorgedaan en de ernst van de pauze, er zijn enkele dingen die je doen kunt om te helpen de genezing verwerken en pijn geassocieerd met gebroken en gebroken enkels te verminderen.

Stap 1

Krijg hulp van een arts. Alleen een gekwalificeerde arts kan het bepalen van de ernst van de aandoening. Chirurgische ingreep of immobilisatie via een gegoten of splint, kan in sommige gevallen nodig ter bescherming van de enkels en helpen genezen zijn.

Stap 2

Je enkel zo veel mogelijk te rusten. Verblijf buiten de gekwetste enkel, als wandelen kan veroorzaken verdere schade. Als je tijdens de vroege stadia van genezing lopen moet, altijd met krukken kunt u verplaatsen zonder onder druk te zetten door de beschadigde voet.

Stap 3

Ijs of een pak ijs op de gewonde gebied toepassen. Doe dit voor 20 minuten per keer. Wikkel de ice pack of ijsblokjes in een dunne handdoek en plaatst u deze rechtstreeks op de geblesseerde enkels. Na 20 minuten zijn verstreken, verwijder het ijs of pak ijs en wacht ten minste 40 minuten vóór het opnieuw toepassen van ijs.

Stap 4

Wikkel een elastische wrap rond de enkel. Dit zal helpen controle zwelling. Elastische omslagen speciaal gemaakt voor gekwetst enkels zijn verkrijgbaar in de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten.

Stap 5

Verhoog uw geblesseerde enkels. Verhogen het iets boven je hart in een rustende positie. Verheffen je enkel kan helpen verminderen zwelling.

Stap 6

Krijgen sterkte recept pijnstillers. Hebt u alleen een lichte blessure, kan uw arts aanbevelen over-the-counter drugs in plaats daarvan. Volg altijd de instructies van de dosering van de fabrikant bij het nemen van recept of over-the-counter drugs.

Tips

  • Symptomen van een gebroken enkel zijn het onvermogen om te lopen, belangrijke zwelling in een gelokaliseerd gebied of het hele been, pijn in de buurt van het gebied van schade, wijzigen in de temperatuur van je enkel en het bot uitsteekt via de huid.

Wat die u nodig hebt

  • Krukken
  • Ijs of ice pack
  • Dunne handdoek
  • Elastische enkel wrap
  • Recept of over-the-counter pijnstiller

gerelateerde artikelen