Gevolgen van geestelijke mishandeling

November 9

Gevolgen van geestelijke mishandeling

Geestelijke mishandeling, een afkorting voor emotionele of psychische mishandeling, blijvende gevolgen heeft voor het slachtoffer. Dit soort misbruik kan optreden in relaties, die de Universiteit van Michigan Health System verklaart, gaat van de ene partner de andere partner psychologisch neerzetten. De American Humane Association wordt toegevoegd dat kinderen kunnen lijden aan geestelijke mishandeling ook door middel van psychologische mishandeling, waaronder isolatie en verwaarlozing van de kinderen.

Laag gevoel van eigenwaarde

Slachtoffers van geestelijke mishandeling kunnen lijden aan laag gevoel van eigenwaarde. De University of Michigan Health System wijst erop dat de tactiek gebruikt door verslaafden maken slachtoffers gevoel waardeloos. Bijvoorbeeld, een misbruiker kan het beledigen van het slachtoffer, vertelde haar dat ze gek of slechte beslissingen maakt. De dader kan negeren van het slachtoffer gevoel, maken haar het gevoel ongewenste. De dader kan ook deze beledigingen voor andere mensen, waardoor het slachtoffer het gevoel erger maken. Helpguide.org merkt op dat zelfs als een persoon ervan overtuigd voordat het misbruik, de voortdurende beledigingen was en emotionele afbraak haar gevoel van eigenwaarde verlagen kan.

Problemen bloeiende

Kinderen die last hebben van geestelijke mishandeling kunnen problemen bloeiende hebben. De American Humane Association legt uit dat zuigelingen die zijn beroofd van alle emotionele steun en liefde kunnen sterven. In gevallen van minder ernstige emotionele ontbering hebben de vereniging wijst erop dat geestelijk kinderen misbruikt een trage ontwikkeling. Bijvoorbeeld, kunnen misbruikte kinderen worden ingetrokken. Onveiligheid is een ander probleem dat kan ontstaan in mentaal misbruikte kinderen. Dientengevolge, kunnen ze hebben problemen met de verbinding met andere mensen.

Stemmingswisselingen

Geestelijke mishandeling kan ook stemmingswisselingen veroorzaken in de getroffenen. Slachtoffers van geestelijke mishandeling kunnen het ontwikkelen van angst, waarin ze bang voor bepaalde dingen. Bijvoorbeeld, kan een slachtoffer van geestelijke mishandeling angstig worden, wanneer hij rond zijn misbruiker is. De angst van de geestelijke mishandeling kan slachtoffers het gevoel machteloos of kwetsbaar maken. Sommige slachtoffers kunnen ontwikkelen depressie, waarin ze verdrietig en hebben huilen spreuken. Sommige van de symptomen van depressie, zoals het gevoel waardeloos of hopeloos, plaatsvinden met het gevoel van eigenwaarde kwesties die zich met geestelijke mishandeling voordoen. Helpguide.org wijst erop dat sommige slachtoffers van geestelijke mishandeling suïcidale kunnen worden.

Gedragsproblemen

De geestelijke mishandeling kan veranderen hoe een persoon optreedt. Bijvoorbeeld, kunnen sommige geestelijke misbruikte kinderen agressief en weergeven van destructief gedrag, zoals het vernielen van andermans eigendom. Slachtoffers van geestelijke mishandeling kunnen wenden tot alcohol of drugs, die kunnen tijdelijk helpen met de emotionele problemen die zich met geestelijke mishandeling voordoen. Maar aangezien de hoeveelheid van drugs of alcohol een persoon toeneemt gebruikt, de emotionele problemen, zoals depressie, kunnen verergeren. De American Humane Association legt uit dat in sommige gevallen, mentaal misbruikte kinderen misbruik maken van hun kinderen wanneer ze ouders, voortzetting van de cyclus.

Lichamelijke reacties

Sommige slachtoffers van geestelijke mishandeling kunnen reageren op de psychologische pijn met fysieke symptomen. Bijvoorbeeld, kan een slachtoffer van geestelijke mishandeling hebben constant hoofdpijn, veroorzaakt door de stress van de geestelijke mishandeling. De Universiteit van Michigan Health Center wijst erop dat pijn in andere gebieden van het lichaam een ander effect van geestelijke mishandeling, zoals maagpijn of gastro-intestinale problemen, zoals diarree is. Pijn kan ook optreden in de slachtoffers armen, benen of terug.


gerelateerde artikelen