Vezel allergie

July 17

Als je van een allergie denkt, komen vezel waarschijnlijk niet voor de geest. Dat komt omdat een fiber-allergie is niet een accurate diagnose. Als u ondervindt negatieve reacties, wanneer je eet vezel, kan u worden teveel vezels eten, hebben een tarwe allergie of een intolerantie jegens bepaalde granen. Veel mensen verwarren een allergie met een andere aandoening, omdat de spijsvertering symptomen vergelijkbaar zijn. Alleen uw arts kan bepalen welke aandoening de oorzaak is van symptomen. Probeer niet zelf diagnosticeren op basis van de symptomen alleen.

Vezel consumptie

De vezel is een essentiële stof die nodig is voor een goede spijsvertering en de algemene gezondheid, volgens AskDrSears.com. Fiber helpt uw spijsverteringskanaal verplaatsen van voedsel in de darmen en onderhouden van regelmatigheid te houden. Gebrek aan adequate vezel in uw dieet kan leiden tot constipatie en andere gezondheidsproblemen. De meeste Amerikanen eten niet de aanbevolen dagelijkse vezel inname van 25 g à 35 g. Als u beginnen met het eten van vezelrijk voedsel of fiber supplementen abrupt neemt, kunt u ervaren opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid, diarree en braken. Deze symptomen kunnen worden verward met een allergie.

Tarwe allergie

Wellicht verwarrend vezel consumptie met het eten van tarwe. Bent u allergisch voor tarwe, ook mogelijk allergisch voor haver, rogge en gerst omdat ze allemaal een soortgelijke proteïne, gluten bevatten. Volgens «««MayoClinic.com heeft iemand met een tarwe-allergie een overgevoeligheid voor één van de vier belangrijkste eiwitten gevonden in tarwe. Wanneer je tarwe producten consumeren reageert uw immuunsysteem alsof het wordt aangevallen en begint met het produceren van immunoglobuline, of IgE antistoffen. De oprichting van deze antilichamen leidt tot een chemische kettingreactie in het lichaam en zorgt ervoor dat gemeenschappelijke allergiesymptomen, zoals huiduitslag, astma, verstopte en spijsverterings problemen, volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie.

Intolerantie

Een voedselintolerantie en allergie zijn twee verschillende situaties die vaak met elkaar worden verward. Voedselintolerantie vaker voor dan bij een allergie wordt beschouwd en wordt meestal geassocieerd met granen, zuivel en bepaalde suikers. De American College of gastro-enterologie stelt dat voedselintolerantie het onvermogen van het spijsverteringskanaal te breken goed bepaalde eiwitten en suikers in verschillende voedingsmiddelen is. De symptomen van een intolerantie zal alleen van invloed op de spijsvertering; opgeblazen gevoel, gas, braken, misselijkheid, diarree, buikpijn en krampen.

Overweging

Als u diarree als gevolg van het eten van vezel ontwikkelt, praat met uw arts. Diarree kan uitdroging, een ernstige medische aandoening die kan levensbedreigend zijn. Uw arts kan aanbevelen dat u uw dieet om te verlichten van de symptomen.


gerelateerde artikelen