Tand pijn en kloppend

December 16

Tand pijn en kloppend

Tand pijn en kloppend kunnen worden gestopt. De meest voorkomende oorzaken van tand pijn of kloppend zijn wortel gevoeligheid, Holten, trauma, gomziekte en pijn van sinus problemen. Specifieke tekenen en symptomen die gepaard gaan met deze voorwaarden helpen de oorzaak van de pijn en kloppend. Uw tandarts zal u vragen een aantal vragen, sommige tests uitvoeren en evalueren van x-stralen om te lokaliseren van de oorzaak van uw ongemak en de beste behandelingsopties.

Holten en Trauma

Kleine gaatjes zijn af en toe gevoelig voor snoep, warm en koud. De gevoeligheid verdwijnt doorgaans wanneer een vulling is geplaatst. Grote holtes of een hit aan de tand en/of kaken kan veroorzaken schade aan de zenuwen binnen de tand. Deze pijn is constant en ernstige en meer als een kloppende pijn kan worden verwezen. De meest voorkomende tekenen van schade aan de zenuwen zijn pijn bij bijten, kauwen, drinken iets warm of koud en zwelling van het gezicht of tandvlees.

Uw tandarts zal bepalen of de zenuw in de tand is geïnfecteerd door het uitvoeren van een test, zoals het onttrekken op de tand, druk uit te oefenen op de tand, temperatuur testen of x-ray onderzoek. Als de tand is geïnfecteerd, kan de tandarts voorschrijven antibiotica en pijnstillers voor op korte termijn verlichting van de pijn. Op lange termijn pijnverlichting vereist een wortelkanaalbehandeling of extractie.

Root gevoeligheid

Tanden met de wortel van de blootgestelde oppervlakken zijn meestal gevoelig voor 1 of meer van de volgende handelingen uit: aanraking, koude lucht, zure voedingsmiddelen, kleverige voedingsmiddelen, en warm of koud voedsel of dranken. Het oppervlak van de wortel bevat verschillende microscopische poriën waarmee sensaties te bereiken de zenuwen binnen de tand, waardoor de gevoeligheid.

Desensibilisatie tandpasta kan helpen met dit soort gevoeligheid door het blokkeren van deze poriën de overdracht van de sensatie van het tandoppervlak aan de zenuw te voorkomen. Het duurt 2 tot 3 weken van het gebruik van de tandpasta voordat je een vermindering in gevoeligheid merkt.

Sommige tandpasta meer schurende en je tanden gevoeliger kunnen veroorzaken. Deze hebben meestal labels die woorden zoals whitening, ophelderen, smoker's tandpasta of tandsteen controle hebben. Vraag uw tandarts aan te bevelen een tandpasta die voor u juist is.

Gomziekte

Gomziekte kan leiden tot losse tanden, gezwollen tandvlees, pus, pijn en gevoeligheid voor druk. Afhankelijk van de omvang van de gomziekte, kan uw tandarts worden verwijzen u naar een specialist van de GOM voor behandeling. Behandelingsopties omvatten grondige reiniging, gom chirurgie, antibiotica en bot chirurgie.

Sinus problemen

Mensen met sinus problemen hebben vaak pijn of kloppend, vooral in de bovenste tanden omdat de sinussen en de wortels van de tand zo dichtbij zijn. Deze oorzaak van tand pijn is soms moeilijk te diagnosticeren. Als de tandarts een door onderzoek heeft uitgevoerd en elke andere waarschijnlijke oorzaak van de pijn of kloppende afkomstig zijn van de tanden kan niet worden vastgesteld, kunt u om een medische arts te bezoeken.


gerelateerde artikelen