Problemen met de vervanging van een schouder

September 1

Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen, zijn schouder vervanging chirurgie uitgevoerd in de Verenigde Staten sinds de jaren 1950. Momenteel, zijn schouder vervanging chirurgie gebruikt voor de behandeling van artrose, reumatoïde artritis, post-traumatische artritis en andere aandoeningen van de schouder. Schouder chirurgie zijn niet zo gemeenschappelijk en hoofdzakelijk worden uitgevoerd wanneer een patiënt kan niet meer functioneren of voltooien van de activiteiten van het dagelijks leven met hun schouder. Als conservatieve behandelingen falen, kan een schouder vervanging chirurgie nodig zijn.

Bloedstolsel

Een bloedstolsel kan optreden na de vervanging van een schouder, merkt MedlinePlus, een dienst van de National Institutes of Health. Een bloedstolsel is een verharding van bloed in een bloedvat. Dit kan optreden na de schouder operatie omdat schade aan bloed vaartuigen in de arm of de schouder kunnen maken bloed bloedstolling meer kunnen optreden. Een bloedstolsel die in de schouder ontstaat kan gevaarlijk worden omdat het kan door het lichaam naar het hart, de hersenen of de longen reizen en een hartaanval, beroerte of longembolie veroorzaken. Deze gevallen zijn ernstig en kunnen resulteren in de dood, indien onbehandeld. Tekenen van een bloedstolsel zijn overdreven pijn, zwelling en roodheid in het schouder-gewricht. Als deze symptomen worden ervaren, moet een patiënt niet aarzelen om te zoeken van medische behandeling.

Reactie op het kunstmatige gewricht

MedlinePlus stelt dat het lichaam van de patiënt abnormaal op het kunstmatige gemeenschappelijke implantaat reageren kan. Dit gebeurt omdat het altijd een vreemd lichaam, in dit geval een implantaat, wordt ingevoegd in het lichaam van de patiënt, de patiënt een abnormale immune reactie op de vreemd voorwerp kan hebben. Dit resulteert in over de activering van het immuunsysteem, en uiteindelijk de afwijzing van het schouder-gewricht implantaat tenzij antirejection medicijnen worden onmiddellijk gestart. Een tweede operatie kan nodig zijn om te verwijderen van het schouder-gewricht en eventueel invoegen een andere schouderverbinding met verschillende materialen. Tekenen van reactie op de kunstmatige schouderverbinding omvatten koorts, koude rillingen, nachtelijk zweten en overmatig pijn in het gewricht van de schouder. Als om het even welk van deze symptomen worden ervaren door de patiënt moet hij niet aarzelen om onmiddellijke medische behandeling.

Losraken van het implantaat

Losraken van de prothese na verloop van tijd treedt op na schouder vervanging chirurgie, stelt MedlinePlus. Dit komt doordat het gebruik van de schouder na verloop van tijd kan toestaan dat het implantaat in een patiënt bestaande schouder en bovenarm bot los te maken. In dit geval, kan een tweede operatie nodig worden ter vervanging van de kunstmatige schouder prothese. Tekenen van kunstmatige schouder implantaat losmaken zijn overdreven pijn, zwakte en zwelling in de schouder. Een patiënt moet niet aarzelen om contact met zijn chirurg als deze tekens worden ervaren.


gerelateerde artikelen