Voors en tegens van een vezelrijk dieet

August 10

Overzicht

Vezel verwijst naar soorten koolhydraten die het lichaam niet kan breken of absorberen. Hoewel je lichaam niet kan absorberen, is vezel een noodzakelijke voedingsstof aangezien het helpt handhaven van de gezondheid in verschillende lichaamssystemen. De gemiddelde persoon moet consumeren tussen 20 en 35 gram vezels per dag; maar volgens het Joslin Diabetes Center, verbruikt de meeste Amerikanen slechts de helft van dat bedrag.

Beheer van het gewicht

Vezelrijk voedsel hebben meer dichtheid, wat betekent dat zij meer kauwen tijd, waardoor je lichaam meer tijd om te registreren vereisen dat het vol is. Vezelrijk voedsel ook langer in je maag zitten voordat hij door de rest van uw spijsverteringskanaal, die helpt je vollediger langer voelen en minder snoepen tussen de maaltijden.

Verordening van het spijsverteringskanaal en gezondheid

Fiber helpt reguleren het spijsverteringskanaal en de stoelgang door het vertragen van de progressie van ontlasting. Dit helpt het lichaam meer water absorberen. Ook, voegt vezel bulk aan krukken, waardoor ze zacht en gemakkelijker te passeren en terugdringing van de incidentie van obstipatie en het Prikkelbare darmsyndroom. Zacht en volumineus ontlasting kunnen ook helpen sweep uit toxines en carcinogenen uit de dikke darm, volgens Jackson Siegelbaum Gastroenterology.

Cholesterol Management

Oplosbare vezels gevonden in haver, haverzemelen, bonen en sommige vruchten helpt bij het verminderen van low-density lipoprotein, of slecht, cholesterol door remming van de opname in de bloedbaan. Hoge niveaus van low-density lipoprotein cholesterol kunnen leiden tot hart-en vaatziekten.

Bloedsuiker verordening

Fiber vertraagt de absorptie van de suiker in het spijsverteringsstelsel. Dit helpt zelfs niveaus van de bloedsuiker te handhaven en de incidentie van de suiker van het bloed van de potentieel gevaarlijke pieken. Mensen met diabetes die ten minste 50 gram vezels per dag eten wellicht kundig voor zeggenschap hun bloedsuikerspiegel beter dan degenen die minder eten.

Opgeblazen gevoel, krampen en winderigheid

Voedingsvezels verhogen hoeft niet veel nadelen. Echter omdat glasvezel het absorberen van water, moet u wateropname verhogen als je glasvezel verhogen. Te weinig water verbruiken terwijl het verhogen van vezel inname kan veroorzaken opgeblazen gevoel, beweegt kramp en verhoogde winderigheid als fiber door het spijsverteringskanaal. U moet uw vezel inname langzaam dagelijks verhogen totdat u bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.


gerelateerde artikelen