Hoeveel calorieën zijn In zonnebloemolie?

September 5

Hoeveel calorieën zijn In zonnebloemolie?

Zonnebloemolie is gemaakt van zonnebloempitten. De zaden bevatten ongeveer 39 tot en met 49 procent olie. Zonnebloemen is ontstaan in Noord-Amerika en door westerse inheemse stammen van ongeveer 1000 voor Christus werden gedomesticeerde. Europese ontdekkingsreizigers vonden zonnebloemen uit het zuiden van Canada naar Mexico. Het was in Rusland in de jaren 1860 dat boeren ontwikkeld stammen met een hoge olie-opbrengst, en die stammen terug in Noord-Amerika na de Tweede Wereldoorlog werden binnengebracht.

Calorieën

Zonnebloemolie heeft 120 calorieën en 13,6 g vet per eetlepel. Het is een goede bron van omega-6 essentiële vetzuren, met 8.94 g per eetlepel. Essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 zijn van vitaal belang voor de gezondheid, maar kan niet kunstmatig worden gecreëerd door je lichaam en moeten worden verkregen uit voedsel.

Gebruik in voedsel

Zonnebloem olie heeft een lichte smaak en kleur, waardoor het een goede keuze voor salade dressings, zoals het niet met de andere smaken in de dressing concurreren. De lichte smaak en hoge Rookvrije punt maken het een wenselijk olie om te frituren.

Cosmetische toepassingen

Zonnebloemolie wordt gebruikt in cosmetica vanwege het ontbreken van geur, lichte textuur en verzachtend kwaliteiten. Verzacht uw huid glad en helpt bij het behouden van vocht.


gerelateerde artikelen