Bronnen van bloedglucose

February 23

Bronnen van bloedglucose

Samen met vetten en eiwitten is glucose een belangrijke brandstof gebruikt door het lichaam in dagelijkse functies. In feite, glucose kan worden beschouwd als de belangrijkste brandstof omdat de hersenen niet zonder functioneren. Wanneer glucose schaars is, heeft het gezonde lichaam een aantal unieke manier van verzekeren dat de hersenen wat het nodig heeft krijgt door opgeslagen reserves te tappen of andere brandstofbronnen omzetten in glucose. Wanneer glucoseniveaus te hoog is, zoals in diabetes krijgen, heeft het lichaam ook manieren om te verzekeren dat een gezond evenwicht wordt gehandhaafd.

Glucose uit de voeding

De meeste beschikbare bron van bloedglucose komt uit het voedsel dat je eet. Meest goed gevoed kinderen en volwassenen krijgen alle de glucose die ze nodig hebben voornamelijk uit koolhydraten. Goede bronnen van koolhydraten worden gebakken goederen, pasta en rijst. Anderen bevatten zelfs bepaalde soorten groenten, vers fruit, vruchtensappen en snoep. De specifieke hoeveelheid glucose uit koolhydraten je hangt af van wat je eet en hoeveel.

Diabetici moeten niet alleen verzekeren dat ze genoeg glucose krijgen gedurende de dag, moeten ook nemen zij maatregelen om ervoor te zorgen dat het wordt goed geregeld door middel van de kwaliteit van het voedsel dat ze eten, lichaamsbeweging en vaak medicatie. Voor hen snack koolhydraten die langzaam verteren zoals gebakken goederen, rijst, fruit en groenten betere keuzes maken dan zeer verwerkt voedsel die ervoor zorgen hun bloedsuiker dat oploopt. Aan de andere kant, als hun bloedglucose niveaus plotseling daling (zoals na lange periodes of tijdens ziekte oefening), super zoete koolhydraten zoals harde snoep en andere high-glucose supplementen, speciaal ontworpen voor diabetici goed om te hebben rond zijn om de niveaus van de bloedglucose weer tot binnen hun normale bereik.

Normaal bloedglucosespiegels

Onder normale omstandigheden houdt het lichaam te houden van de niveaus van de glucose van het bloed binnen een constant niveau. De normale bloed glucose bereik voor een gezonde, volwassen is 70 tot 110 mg/dl. Terwijl de niveaus van de glucose van het bloed kunnen stijgen en dalen gedurende de dag, worden ze over het algemeen dicht bij dit bereik blijven. Bepaalde dingen zoals high-koolhydraten voedingsmiddelen eten kunnen leiden tot de niveaus van de glucose van het bloed oploopt. Aan de andere kant, kan uitgebreide oefening niveaus van de glucose van het bloed te laten vallen veroorzaken. Beide zijn in het algemeen van voorbijgaande aard reacties en moeten weer normaal binnen een uur of twee na de gebeurtenis. Prediabetics hebben meestal niveaus van de glucose van het bloed tussen 110 tot en met 139 mg/dl. Iedereen met de niveaus van de glucose van het bloed meer dan 140 mg/dl is waarschijnlijk een goede kandidaat om te worden getest voor diabetes.

De rol van de alvleesklier

De alvleesklier is een kleine maar zeer belangrijk orgaan die onder de lever zit. Het produceert twee hormonen die duidelijk verschillende effecten op uw bloedsuikerspiegel hebben. Een hormoon genaamd van insuline wordt uitgescheiden door de beta-cellen van de alvleesklier en is verantwoordelijk voor het verlagen van de bloedglucose niveau. Een voorbeeld zou zijn tijdens een spel van basketbal, wanneer uw spieren zeer actief zijn. Om te verzekeren dat de spieren krijgen de brandstof die ze nodig hebben, scheidt de alvleesklier insuline, die helpt de spieren bloedglucose gebruiken. Typ ik diabetici hebben meestal problemen met het maken van genoeg insuline. Dientengevolge, blijven hun bloedsuikerspiegel hoog tenzij naar behoren beheerd door middel van een gecoördineerd programma van dieet, lichaamsbeweging en injectable insuline.

Het tegenovergestelde doet zich voor bij glucagon--een hormoon afgescheiden door de alpha cellen van de alvleesklier en zelden een probleem met de diabetici. In plaats van de niveaus van de glucose van het bloed te verlagen, glucagon zorgt ervoor dat de lever om opgeslagen glucose in het bloed. Glucagon kan ook het stimuleren van actieve spieren in het vrijgeven van de glucose opgeslagen als glycogeen in de bloedbaan.

De alvleesklier als dirigent

Gedurende een typische dag, de gezonde alvleesklier is altijd afscheidende een beetje van beide hormonen--evenwicht tussen insuline en glucagon. Als de niveaus van de glucose van het bloed vallen, stap de alvleesklier van de productie van glucagon. Als de bloedsuikerspiegel stijgen, verhoogt zoals met diabetes, de alvleesklier de insulineniveaus. In zeldzame situaties waar er geen beschikbare glycogeen om te zetten in glucose, glucagon ook glucose in het bloed van andere brandstof winkels zoals eiwitten en vetten kunt vrijgeven.

Type II diabetici worden geconfronteerd met een nog grotere uitdaging. De alvleesklier maakt genoeg insuline, die het niveau van glucose normaal naar een veilig bereik beperken, maar de cellen in hun lichaam resistent zijn geworden voor het. Dientengevolge, hoewel de alvleesklier zijn werk doet, heeft de diabetes nog steeds de niveaus van de glucose van de hoger-dan-normale tenzij zij stappen ondernemen om te verminderen door middel van oefening, medicijnen of beide.

Teveel van het goede

In sommige opzichten, worden diabetici geconfronteerd met dezelfde uitdagingen als hun gezonder tegenhangers. Als ze meer calorieën eet dan ze verbruiken, wordt de glucose wordt niet opgeslagen als vetten en glycogeen. Dit zou gewoon een paar extra ponden voor nondiabetics, kan toegevoegde lichaamsgewicht voor type II diabetes hun lichaam voor insuline, verergert hun ziekte resistenter maken.

Een groot deel van diabetes management omvat regelmatige lichaamsbeweging. Dagelijkse deelname aërobe oefening verlaagt niet alleen bloedglucose, maar ook maakt de cellen van het lichaam (vooral de actieve spieren) gevoeliger voor insuline. Dientengevolge, de spieren gebruiken meer circulerende glucose, waardoor de glucose niveau naar beneden.


gerelateerde artikelen