Ziekten van Toiletzittingen

November 24

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) van invloed zijn op meer dan 13 miljoen Amerikanen elk jaar, rapporteerde MedlinePlus in 2007. Het feit dat er nog nooit geweest een gedocumenteerde geval van een STD wordt overgebracht door een wc-bril doet weinig om te verjagen van het ongemak dat de meeste mensen voelen over het gebruik van een openbaar toilet. De mogelijkheid van aanbestedende een ziekte van een wc-bril is theoretisch mogelijk, maar uiterst onwaarschijnlijk.

Bacteriële SOA 's

Sommige SOA's, veroorzaakt door bacteriën bevatten syfilis, gonorroe en chlamydia. Volgens het "Journal of Forensic juridische Medicine," zijn epidemieën van gonorroe gedocumenteerd in Kinder instellingen, verspreid door handdoeken, rectale thermometer en gemeentelijke baden. Verzending langs nonsexual weg is mogelijk. Echter, een studie van 72 openbare toiletten gepubliceerd in de "New England Journal of Medicine" geen gonorroe gevonden op een openbare wc-bril. De auteurs concludeerden dat de wc-bril niet een belangrijk risico op overdracht van gonorroe was. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), worden syfilis niet verzonden door een wc-bril helemaal.

Virale SOA 's

Virale SOA's zijn veel gevaarlijker dan bactieral die STDs. virussen HIV/AIDS, herpes en genitale wratten (HPV veroorzaken). Volgens het CDC, is het HIV-virus nooit overhandigd verschuldigd aan contact met een milieu oppervlak. Het virus niet verspreiden buiten een menselijke gastheer. Als bloed of sperma aanwezig op een wc-bril was, en de volgende gebruiker had een verlaging op de huid die de vloeistof aangeraakt, zou er een risico op overdracht. Dat risico zou nog wel klein. De CDC concludeert dat het risico van overdracht van het HIV-virus van een wc-bril in wezen nul.

Krab luizen

Krab luizen, ook wel schaamluis, live op de grof haren van de schaamstreek regio. Ze zijn erg klein, slechts ongeveer 1,5 mm in lengte. Deze luizen kunnen leven voor een dag of twee nadat ze een menselijke gastheer vallen. Zelfs zo, luizen die hun gastheer vallen meestal sterven en zou onwaarschijnlijk te koppelen naar een nieuwe host. De luizen kunnen niet springen of vliegen; ze kunnen alleen doorzoeken. Af en toe, kunnen deze luizen worden verspreid door handdoeken of beddengoed. Het risico van luizen uit een wc-bril is zeer afgelegen, maar mogelijk.

Andere infecties

De "dagboek van ziekenhuis infectie" gemeld dat een vrouw in het ziekenhuis van de Vancouver en Health Science Center, werd gekoloniseerd door een resistente super bug vancomycine resistente Enterococcus (VRE) aangeroepen nadat een toilet in de aangrenzende kamer overstroomd en het ziekenhuis oppervlakken besmet. Dit was duidelijk een zeer ongewone gebeurtenis. Het is belangrijk om bezorgd te zijn over de greep van het toilet en de badkamer Deurknopje, aangezien ze griepvirus en E. coli bacteriën op uw handen overbrengen kunnen.


gerelateerde artikelen