Het dieet van Pagano voor Psoriasis

March 10

Het dieet van Pagano voor Psoriasis

Meer dan 7 miljoen Amerikanen lijden aan psoriasis, een huidaandoening veroorzaakt door problemen met het immuunsysteem. Gekenmerkt door patches van pijnlijke, jeukende, ontstoken of schilferige huid, wordt psoriasis meestal behandeld met medicatie, actuele crèmes of blootstelling aan ultraviolet licht. In 2008 publiceerde de chiropractor John O.A. Pagano "Genezing Psoriasis: het natuurlijke alternatief," een boek met een dieetplan dat Pagano vorderingen kunnen helpen bij de behandeling van psoriasis. De National Psoriasis Foundation steunt niet de Pagano dieet en waarschuwingen dat na het plan sommige, maar niet alle, psoriasis-patiënten helpen kan. Praat met uw arts of dermatoloog voordat het plan.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Volgens Pagano is een dieet dat uit 70 tot 80 procent verse, biologische groenten en fruit--wat hij termen "alkaline" voedsel-- en 20 tot 30 procent wild vlees en biologische granen of "zure" voeding bestaat, de meest effectieve manier voor de behandeling van psoriasis. Plan op het eten van veel donker groen, bladgroenten, vis, lam, gevogelte, bruin of wilde rijst, laag - of nonfat melk of yoghurt, amandelen en hele korrels pasta of gebakken goederen die geen gist of eieren bevatten. Amerikaanse gele saffraan thee drinken en zes tot acht glazen water elke dag; aanvulling met vlas olie, visolie met omega-3 vetzuur en gladde iep schors poeder.

Voedsel om te vermijden

De Pagano dieet is gebaseerd op de vooronderstelling dat psoriasis wordt veroorzaakt door stoffen in levensmiddelen passeren van het spijsverteringsstelsel in de bloedbaan zwakke delen van de darmwand. Om te voorkomen dat dit gebeurt, aanhangers van het dieet zijn geïnstrueerd om te voorkomen dat alle rood vlees behalve lam, alle zoetstoffen, alle producten met geraffineerde bloem of geraffineerde granen, witte aardappelen, chocolade, eieren, gist en gist producten zoals brood, een verwerkte item met conserveringsmiddelen of additieven, alcohol, cafeïne, schelpdieren, citrusvruchten zoals sinaasappelen, gefrituurd voedsel en produceren die behoren tot de nachtschadefamilie van planten , zoals tomaten, aubergine en paprika.

Voorbeeld dagmenu

CNN nieuwsanker Zain Verjee uitgelegd in een artikel van 2014 dat ze dagelijks de Pagano dieet volgt om te helpen beheren van haar psoriasis. Ontbijt voor Verjee mogelijk suikervrij zemelen granen met melk, gesneden fruit gemengd met yoghurt, thee en warm water met citroensap. Lunch zou gegrilde kip of kalkoen met een groene salade en asperges, terwijl geroosterde lam gegarneerd met witte saus, gestoomde broccoli en wortelen kunnen dienen als diner. Verjee heeft te houden met het dieet, fruit voor dessert en snacks op zaden, vruchten, groenten en muesli bars die geen additieven of conserveringsmiddelen bevatten.

Voor- en nadelen

Als u zich aan het dieet van Pagano houdt, eet je minder natrium en suiker en meer volle granen, groenten en fruit dan een persoon de standaard Amerikaanse dieet consumeren. Maar er is wetenschappelijk bewijs dat Pagano klopt bij het opeisen van psoriasis wordt veroorzaakt door het eten van de verkeerde dingen of dat eten wat hij adviseert is een effectieve behandeling voor de voorwaarde. Vele andere aspecten van zijn plan, met inbegrip van de vereiste supplementen en de nadruk op spinale aanpassingen, ook worden niet ondersteund door klinische studies en moeten niet worden gevolgd door vrouwen die zwanger zijn of die van plan bent om zwanger te worden.


gerelateerde artikelen